Ceny telewizorów Samsung SUHD - podobno wyciekły...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kapusta:
Logika jest taka, że Cię zwyczajnie nie stać na taki wydatek i to jest jedyna odpowiedż. Nie ma w tym absolutnie żadnej złośliwości (bo zaraz jakiś troll mi to zarzuci), ale to w moim mniemaniu jedyne wytłumaczenie. Mnie też na wiele rzeczy nie stać, ale rozumiem tych co mają sprzęty po 100-200tys.
W przeciwnym wypadku, nie przeliczałbyś cali na złotówki, tylko zasiadł wygodnie na kanapie i odpalił jakikolwiek program/film z o wiele większym wrażeniami na 65".
To samo jest z autami, po co komu Mercedes z dodatkami, skoro w tej cenie można kupić (np.) Nissana, a za resztę drugie mniejsze auto, a jednak każdy indywidualnie powinien podejść do tematu, a nie szukać logiki.
Sprzęty które kosztują drugie tyle, zazwyczaj nie są 2x lepsze, ale wystarczy (niektórym) żeby te 10-20% górowały nad tańszym o połowe konkurentem.
Chociaż w przypadku tv (np.80") uważam, że jest warty każdej złotówki, w przypadku ampli już niekoniecznie.

Ja miałem 55" i projektor. Projektor odpalałem tylko i wyłącznie przy seansach, za to cała reszta na TV, a to już nic specjalnego przy tej przekątnej.
Na większej przekątnej (TV) KAŻDY jeden program daje o wiele więcej wrażeń i taki tv jest o wiele częściej wykorzystywany jak projektor.
Mało kto ma duże przekątne i dlatego takie gadanie, a prawda jest taka, że każdy "zainteresowany" rozrywką powinien mieć min. te 70-80" tv w domu, a na dokładkę do filmów projektor 130".
Ja w tym roku kupię projekcje, wiem już teraz, że będzie odpalany nie częściej jak 1-2x na tydzień, bo zwyczajnie nie zamierzam go wykorzystywać do wszystkiego, a na konkretną biesiade, za to tv hula nonstop.

Rafal7

Banned
Ja myślę że mnie stać by było na taki, raczej szkoda by mi było wydać prawie 5k za dodatkowe 10'', na pewno Ci co są bardziej zamożniejsi nie patrzą na to w ten sposób jak ja, a ja zaraz kalkuluje.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mi jak na coś szkoda, a chciałbym mieć, to wiem, że zwyczajnie mnie na to nie stać. Też na upartego bym uzbierał, ale to byłby większy wydatek, a w głowie zawsze by się rodziły pytania i wątpliwości, co za te dodatkowe pieniądze mógłbym mieć. Wszystko się rozbija o kase. No chyba, że ktoś chce produkt dla burżujów wysadzany Swarovskim, ale to już osobny temat.

slawko_23

New member
Bez reklam
Przecież te ceny to nie są ceny na półce, czy na stronie www w Polsce. Za chwilę będą niższe, najpierw muszą się tv pojawić. To tak jakby komentować ceny nieruchomości w Hollywood chcąc kupić działkę na przedmieściach. Spokoju życzę. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig ma rację pod względem aspektu, że wszystko rozbija się o kasę, bo np. jakbym miał salon 50-60 m i nie miał co z kasą robić to pewnie kupiłbym tv ze 100 cali ale mnie mam tego problemu więc o tym nie myślę :) niestety to są zabawki dla ludzi bogatych... co innego już kupić tv powiedzmy "normalny" i zastanawiać się czy coś jest warte czy też nie...Faktycznie choćby na przykładzie Samsunga można zobaczyć jaka jest różnica 10 cali w cenie.. Do tego dochodzi fakt o którym często piszę czy np. KD to jedyne hobby czy też ma się kilka .... osobiście tez mam swoje zdanie i mi szkoda byłoby wydawać wszystkiego na KD bo świat jest za piękny żeby tylko ta drogą iść ale rozumiem takich ludzi co tak robią... czy też tak postępują z jakimś innym hobby.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To fakt.Różnica cenowa pomiędzy 55'' a 65'' jest bardzo duża,jednak te 10 cali sporo już daje :

[youtube]B61GCI5pqZE[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Największa jest różnica przy oglądaniu filmów z pasami i w 3d... na 65 calach obraz z pasami jest taki jak przy 55 calach na całości ekranu a nawet może troszkę więcej... a to jest różnica tylko niestety dla tych co muszą troszkę zbierać kasy na większy tv nie zawsze się to kalkuluje..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale to jest niski model Kolego a to wiesz z czym się wiąże, a przy takiej wielkości to podświetlenie może być naprawdę "fajne" Ja bym nie kupił tego modelu w tej wielkości.. Do tego to zapewne jest sklep internetowy to ja też takich zakupów nie robię w takich sklepach , a w normalnym sklepie będzie trochę drożej... choć bez względu gdzie niskiego modelu w dużym rozmiarze nie kupiłbym.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ale to jest niski model Kolego a to wiesz z czym się wiąże, a przy takiej wielkości to podświetlenie może być naprawdę "fajne" Ja bym nie kupił tego modelu w tej wielkości..

Wiem,wiem.To był tylko przykład.Parametry tego TV zobaczyłem "na szybko" :wink:
Chodziło mi o to,że telewizory FULL HD (jakich by nie miały przekątnych) tanieją,ponieważ zaczynają być powoli "przeżytkiem"...;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Myślę że to różnie z tym jest ale np. tutaj jest większa różnica pomiędzy 65 a 78 cali... i to dużo większa...

55 "UN55JS9000 - 3999 dolar
65 "UN65JS9000 - 4999 dolar

65 "UN65JS9500 - 5999 dolar
78 "UN78JS9500 - 9499 dolar (nie potwierdzone, na podstawie relacji cen koreańskiej

Do góry