Ceny telewizorów Samsung SUHD - podobno wyciekły...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ceny telewizorów Samsung SUHD - podobno wyciekły...

Samsung uruchomi trzy serie "SUHD" telewizorów z kropkami kwantowymi w 2015 roku o nazwach :
JS9500, JS9000 i JS8500. Ceny dla trzech modeli z najwyższej półki właśnie wyciekły....

Ceny Samsung S'UHD
I tak oto przedstawiają się "sugerowane ceny detaliczne" dla nowych modeli 2015.

48 "UN48JS8500 - 2499 dolar
55 "UN55JS8500 - 2999 dolar
65 "UN65JS8500 - 3999 dolar

48 "UN48JS9000 - 3499 dolar
55 "UN55JS9000 - 3999 dolar
65 "UN65JS9000 - 4999 dolar

65 "UN65JS9500 - 5999 dolar
78 "UN78JS9500 - 9499 dolar (nie potwierdzone, na podstawie relacji cen koreańskiej)
88 "UN88JS9500 - 22.999 dolarów

samsungjs9000.jpg
JS9500 ma pełne podświetlenie LED z local dimming, co umożliwia odtwarzanie HDR (high dynamic range), który jest również częścią nowego standardu Ultra HD Blu-ray. Może również odtworzyć kolory zbliżone do przestrzeni kolorów DCI używanych w kinach. Samsung twierdzi, że JS9000 będzie również wspierać HDR, ale nie ma Local Dimmingu więc można spodziewać się, że zdjęcia HDR mogą być mniej intensywne. JS8500 jest Ultra HD TV bez wsparcia dla HDR.
Pierwsze modele trafią do sklepów w marcu.
flatpanelshd

SLAV7

New member
Bez reklam
Te ceny to chyba jakiś żart !!! Ponad 9 tys. za najtańszy model TV 48 cali, który bez kontentu w postaci materiałów 4K jest zwykłym TV Full HD to kpina. Ale sprawdza się to, że SAMSUNG jak zresztą wielu innych stara się wykorzystywać swoją mocna pozycję i podnosi ceny. Już dawno przestał być tani, a czy jest najlepszy to nie sądzę. Za 3500 można kupić PANASA 4 K model 48AX630, który ma bardzo dobre recenzje. Ten SAMSUNG /48JS8500/ powinien kosztować 4-4,5 tys. maks. Oczywiście w PLN

brodacz

Active member
Bez reklam
Wyświetlacze HDR to już nawet nie jest groteska. To zwykła próba wykopulowania niezbyt kumatej gawiedzi. Technika HDR w fotografii jest znana od zarania dziejów i ma na celu zniwelowanie słabej dynamiki tonalnej materiałów światłoczułych. Jeśli telewizory mają same oceniać co przyciemnić a co rozjaśnić wbrew temu co chcieli uzyskać twórcy materiału to ja wymiękam.
Obym się mylił bo HDR daje bajecznie rezultaty...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Za Ta kase to można mieć porządny projektor i ekran.

Dokładnie a zobacz jaka jest różnica między 65 a 78 cali - 3500$ śmiech na sali przecież za te różnicę to można kupić dobry projektor a nawet bardzo dobry przy upuście i do tego dołożyć ( a fizycznie u nas będą te tv droższe) więc dużo się nie dołoży i kupujesz 130 cali ekran :)

Przeczytaj w necie do czego używa się tv, a do czego projektor :) być może projektor dla niektórych używa się tylko do szkoleń... bo po diabła mieć za te pieniądze ekran 130 cali jak można mieć 78 cali ... oczywiście musi być zgoda żony :)

Ostatnia edycja:

brodacz

Active member
Bez reklam
Ludzie czy wy w piwnicach bez okien mieszkanie? Jak można porównywać koszmarną jakość projektorów z choćby najprostszymi telewizorami z hipermarketu. Poza wielkością obrazu projektor w NICZYM nie może konkurowac z TV. Szczególnie w samo południe. Miałem już 2 różne projektory i potwierdzam: to świetne zabawki.

Rafal7

Banned
Już szkoda gadać, dziwne jest to że innym nie podoba się to na co wolałbym przeznaczyć swoje pieniądze.
Ja to widzę tak jak to napisałem w swoim pierwszym poscie w tym temacie i tego będę się trzymał.
Dobre podsumowanie Lolek, ceny z kosmosu.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ludzie czy wy w piwnicach bez okien mieszkanie? Jak można porównywać koszmarną jakość projektorów z choćby najprostszymi telewizorami z hipermarketu. Poza wielkością obrazu projektor w NICZYM nie może konkurowac z TV. Szczególnie w samo południe. Miałem już 2 różne projektory i potwierdzam: to świetne zabawki.

To są zdjęcia naszego Kumpla z forum z jego projektora czy to jest dla Ciebie zły obraz ???? I jak można to porównać do tv 78 calowego za 9500$ w USA zaznaczam u nas będzie drożej, a nie wspomnę o cenie za 88 calowy tv.. ... te zdjęcia są na 130 calowym ekranie..

http://www.hdtv.com.pl/forum/1122042-post4455.html

Ostatnia edycja:

Ruter19

New member
Jak byście obserwowali rynek TV od Samsunga to byście wiedzieli ze na jesień będą za polowe ceny :) tak też kupiłem swój w promocji ale oczywiście nie w Polandi gdzie był droższy 5 tys zł hahaha a to przykład z promocja którą dziś obczaiłem Samsung UE65HU7500 CENA u mnie 8400zł a w Polsce 11,000 tys żal

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Te dyskusje w których porównywane są projektory do dużych tv nie mają kompletnie żadnego sensu.
W życiu nie zamieniłbym dużego tv na projektor.
Miałem projekcje, nic do niej nie mam i przynajmniej raz na jakiś czas mnie nachodzi chęc ponownego zakupu, a sam zakup to kwestia kilkunastu minut.
Jeżeli miałbym kupić projektor, to tylko i wyłącznie jako "kropke nad i" i dodatek do zaplanowanych seansów, do niczego więcej.
Jednak (po pierwsze) zdecydowanie wolę jakość z tv, (po drugie) nie robię seansów codziennie, (po trzecie) duży tv jest "prawie" jak projektor, a na pewno bliżej mu do niego, jak do typowej 60" tv.

Duży tv odpalam w momencie, szybkie spontaniczne (10 minutowe) sesje np. w PS4, odpalam przy nasłonecznionym pokoju (!) a nie mam najmniejszej ochoty siedzieć z ciemnej norze przy każdym jednym programie. Światło w pokoju + duży ekran to bardzo przyjemne i komfortowe połączenie, a nie samym kinem człowiek żyje. Jest masa seriali, programów rozrywkowych czy chociażby filmów które chętnie oglądam nie robiąc nory z pokoju, a wrażenie na dużym ekranie są dalej o niebo lepsze od takiej 65".

Podejrzewam, że tylko garstka osób zrozumie o czym piszę (na pewno nie ci, co mają małe tv), ale dla mnie wszystko od 80" w góre (tv) jest o wiele lepszym wyborem od projektora do codziennego użytku, daje to również świetne wrażenia w kinie, a całą resztę zamiata. Projektory są genialne dla KINOMANIAKÓW, odpowiednie warunki za każdym razem, zaciemnienie i z tym nikt nie polemizuje.

Gdybym miał wybierać pomiędzy 80" (tv), a projektorem za 50tys. Wybór byłby dla mnie prosty jak budowa cepa, bez namysłu brałbym tv!
Żeby nie było, projektory są świetne, 130"? BAJKA! a Koledzy właściciele mają niesamowite wrażenia, ale są nastawieni głównie na seanse (tak, jak ja kiedyś), a całą resztę mają w poważaniu i ja to doskonale rozumiem, ale jak czytam, że w tej czy innej cenie to już tylko projektor to ręce opadają.
Jeszcze dla czepialskich, nie, nie bronie 80" (bo sam mam), zwyczajnie nie wyobrażam sobie (a jestem kinomaniakiem) rezygnacji z dużego tv, na rzecz projektora. Projektor na 100% kupie, ale jako uzupełnienie, a nie "zamiast".

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja mam swoje zdanie i zawsze będe pisał że każdy ma swoje zdanie na dany temat i każdy ma prawo pisac to co uważa za słuszne...
Dla mnie osobiście wolałbym miec tv 50-55 cali i projektor z ekranem 130 cali niz tv 80 cali, a do tego w kwocie 23 tys $ dla mnie to chora cena ( plus patrząc że jest mozliwość duża że przy usterce po dwóch latach części nie będzie do takiego tv - zakup takiego tv to ekstremalny sport jak dla mnie)... i naprawdę trzeba mieć kupę kasy żeby na taki tv sobie pozwolić.. Mowię jakbym przyzwolenie na projektor to kupiłbym Soniaka za przywoite pieniądze i miałbym ubaw na 130 calach a tak jest jak jest... A tak duży tv ( mam na mysli 80 cali i więcej ) fajny też jest, tylko raz że nie każdemu to pasuje mieć w salonie taki tv, a dwa niestety takie tv kosztują. Bo nawet jak mozna kupic coś w rozsądnej cenie np LG w 78 calach za powiedzmy 20 tyś to niestety trzeba już mieć do tego salon bo to prawdziwa szafa... A te mniejsze gabarytowo tv 80 cali tak jak np ten samsung to kosmos kasy..
wazne że każdy ma na to pogląd i kupi to co mu pasuje..

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Lolek126 nie wiem czemu ale przeważnie z Tobą się zgadzam, ja również wolałbym tv 55 cali plus ekran.

Np. dałem za swój Tv 55'' 3249 zł nówka sztuka w MM, tv o 10'' cali więcej kosztuje prawie 8k, gdzie tu logika aby dopłacać tyle pieniędzy do 10''?Wytłumaczcie mi to bo za cholere nie potrafię tego zrozumieć.
Powiedziałem sobie że więcej niż 4-5 tysięcy nie wydam na tv, jak miałbym dopłacać prawie 5k do 10 '' to musiałbym na łeb upaść, do tych 5k dołożę 2-3 tysie i mam wielką radochę z ekranu i rzutnika.

Z reszta taki jest mój tok myślenia i tyle.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja Ci tego nie wytłumaczę bo nie rozumiem tego, choć następny tv będzie deko większy ale tylko dlatego że nie mam pozwolenia na projektor... ale też nie chcę w salonie użytkowym takiego tv żeby to ta rzecz była na pierwszym planie... Chyba że ma się salon odpwoiedniej wielkości to wtedy inna bajka. Też trzeba sobie szczerze powiedzieć że w wiekszości wypadków to ludzie by chcieli chociaż 55 cali tv, a nie mogą mieć takiego tv z różnych przyczyn, więc o jakich my możemy mówić tv w większych calach.. tv 80 cali w dzisiejszych czasach to sport dla bogatych...

Ps w piłce chyba nie do końca się zgadzamy :) Pozdro..

Rafal7

Banned
Ja mógłbym mieć tv 65'' nie ma problemu, ale cena za 10'' to kosmos.
W piłce to jak w samochodach każdy woli inną marke ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
I dobrze Kolego bo świat ndudny byłby :) ale jak będziesz miał zgodę na projektor to ja na Twoim miejscu tylko to bym kupił...

Do góry