Ceny 85C855, 85C955, 85X955 i inne?

U mnie lista wygląda w tej chwili tak:
Sony 85X95L - jakby był w dobrej cenie tak jak już się pojawiał 12,5k to bym go wziął
Sony 85XR70 (Bravia 7) - muszę więcej poczytać, trochę martwi, że zabrali fajną powłokę antyrefleksyjną - no ale zwiększyły się przez to kąty. Ekstra upscaling jak w X95L. Cena na teraz to 11 999zł kusi. Co do powłoki to powiem, że rtings.com w testach ocenia ją na 7,1
Hisense U7KQ - jest i 85 dobrze wyceniony 8k (po cashback 1k), oraz 100 za 12k (po cashback 4k). I generalnie w testach to jest bardzo poprawy TV we wszystkich kategoriach włączając upscaling i bardzo dobry jeżeli chodzi o reflections.
TCL C855 - i tutaj mam problem, parametry na papierku fajne i tylko tyle. Reszta - nie znalazłem albo nie zobaczyłem jeszcze jakiegoś porządnego testu porównawczego który by uwzględniał powyższe modele. Na rtings go nie ma - są modele amerykańskie (nie wiem jakie są odpowiedniki europejskie). Te amerykańskie tak sobie radzą z upscalingiem, średnio też jest z reflections. No i ceny za 85 to jakieś 12k (tyle co Bravia 7), a 98 to jakieś 19K. Kiedy 100 Hisense jest jak wspomniałem po 12k. Tak więc ceny u nas moim zdaniem zbyt wysokie. Pewnie w ciągu 3-4 miesięcy pójdą 30% w dół jak to było z innym TCL'ami. Jeszcze to zamieszanie w parametrach TCL'a. Każdy pisze coś innego. Strona TCL'a podaje, że model 85 ma 2304 stref ale model 98 już tylko 2160 - czyli większy model ma mniej stref?
Samsung QE85QN90B za 11,5k - co prawda model 2022 ale nadal bardzo przyzwoity.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Napisz ile wychodzi Bravia po cashbacku i tej racie gratis. Realnie dla Kowalskiego.
Chciałbym, żeby ten temat został wyjaśniony i czy to faktycznie jest tyle samo co Bravia 9.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To wytłumacz mi, jak cena 17899.05 ma się do ceny 16149.81 za X955?
Bo jak dla mnie, to 1749.24 zł różnicy na korzyść X955.

Gdzie tu jest ta sama cena ja się pytam.
85X955:

1000022526.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie spodziewałem się inne odpowiedzi.
Twoja narracja jest zawsze przeciwko TCL.
Czekasz na testy, pojawiają się, to szukasz tylko wad, gdzie większość to zalety.
Wytykasz każdą duperele, a bo test opłacony, a bo jakieś randomy na fejsbuku, zawsze coś.
Pojawia się cokolwiek o Sony, nie widzisz żadnych wad, null, widzisz tylko zalety.
Teraz też bez niespodzianek, piszesz, że ta sama cena, a zaraz się okazuje, że niemal... 2k to żadna różnica.
Tak do usranej śmierci. Ty bardzo nie chcesz kupić TCL i jestem przekonany, że go nie kupisz.

Widzisz tylko zalety Sony i tylko wady TCL i tak od roku.

Do góry