Cechy telewizora firmy Sony X9305C -- w skrócie.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Na specjalistycznym portalu HDTVtest.co.uk przetestowano telewizor Ultra HD firmy Sony model
Sony KD-55X9305C . Więcej na stronie portalu . Telewizor otrzymał : wysoką rekomendację .

Sony KD-55X9305C (X93C) Review

Więc jest tak , jak wcześniej pisałem .:|

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

WuMike

New member
Bez reklam
To jest oczywiste, że serie X93C oraz X94C - jako topowe - będą grały i świeciły kapitalnie. Gorzej trochę może być z X85C oraz W855C, czyli seriami dla w miarę przeciętnego zjadacza chleba i fana dobrego obrazu.

accu

New member
Bez reklam
To jest oczywiste, że serie X93C oraz X94C - jako topowe - będą grały i świeciły kapitalnie. Gorzej trochę może być z X85C oraz W855C, czyli seriami dla w miarę przeciętnego zjadacza chleba i fana dobrego obrazu.

Witam uprzejmie,

Życie pokazuje na co dzień , że tak naprawdę nic nie jest oczywiste do końca . Oczywiste może być
tylko teoretycznie , a praktycznie to może być różnie:| .
Dlaczego ma być gorzej ? Obraz , który widziałem na telewizorze firmy Sony KD-55X8509C jest co najmniej dobry moim zdaniem . Piszę dobry , gdyż miałem tylko krótki kontakt z tym modelem .
W niedługim jednak czasie będę mógł już więcej czasu poświecić oglądowi temu ciekawemu
telewizorowi . Jest on bowiem w orbicie moich zainteresowań między innymi i już wiem co i jak
ustawiać mniej więcej . Cena jest na razie 7.5 k , czyli bardzo wysoka . (6 k to byłaby w sam raz)

BTW , na razie nie działa w tym telewizorze funkcja nagrywania HDD REC(USB nr 3 -Super Speed 3.0) . Będzie działać po aktualizacji oprogramowania , która powinna być wydana w połowie roku 2015 . Pozostałe wejścia USB nr 1 i nr 2 - High Speed 2.0 .

accu

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Niechętnie to robię , ale gwoli ścisłości trzeba jednak napisać , że system operacyjny Android
w telewizorach firmy Sony nadal nie działa stabilnie . Przed firmą Sony (jej pracownikami :neutral:) nadal
jeszcze dużo pracy , aby telewizory z systemem Android zaczęły działać w pełni stabilnie .

Nie dziwię się , że dotąd nie ukazały dwa testy telewizorów firmy Sony z systemem operacyjnym Android , nad którymi dwa polskie portale audio-wideo pracują , bo o tej niestabilności nie sposób chcąc być obiektywnym nie napisać .

accu

WuMike

New member
Bez reklam
Z tego dziwactwa, zwanego Android TV (Philips już drugi rok ma kompleks "Andka") z twarzą jakoś wyszły... Samsung (Tizen) oraz Panasonic (Firefox).

Coraz bardziej skłaniam się do wyboru TV jednej z tych dwóch marek, chociaż Samsunga specjalnie nie lubię. Cóż, po plazmie Panny'ego kolejny TV tej samej marki mnie czeka? Całkiem możliwe. Szkoda, że CX720 nie ma w rozmiarze 65", bo właśnie ten model ma BMR 1000Hz, który na papierze nieco lepiej rokuje, od 800Hz w CX700. Tutaj też Panasonic dziwnie podszedł do tematu.

...A może tańsza alternatywa, w postaci 65CS620 i FHD, na którym to nie powinno być aż tak przesadnie widać niedoskonałości obrazu w ruchu, w szczególności z 3,5-4m?

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

W dniu 23 czerwca 2015 r. firma Sony wydała kolejną aktualizację oprogramowania dotyczącą
telewizorów z systemem Android . Wersja : v2243 . Poprawki :
1. Improved Lip Sync in HDMI input ,
2. Improved TV functionality in relation to the black screen without video displayed after the
"Please wait" message on MHEG-ICS channel.(ex.CCTV)

Co do ustawienia parametrów obrazu to
trudno jest samemu ustawić balans bieli(wzmocnienie oraz przesunięcie) bez sprzętu specjalistycznego , choć niektórzy mają dar wrodzony , lub postrzegają prawidłowo kolory .(np . graficy , drukarze czy fotografowie )Pozostałe
parametry obrazu można z powodzeniem ustawić samemu według swoich preferencji . Tylko trzeba się przyzwyczaić do nowego menu ustawień .( szczególnie nazewnictwa )Jest ono jednak przejrzyste i łatwe
w obsłudze .:neutral:
accu

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Niechętnie to robię , ale gwoli ścisłości trzeba jednak napisać , że system operacyjny Android
w telewizorach firmy Sony nadal nie działa stabilnie . Przed firmą Sony (jej pracownikami :neutral:) nadal
jeszcze dużo pracy , aby telewizory z systemem Android zaczęły działać w pełni stabilnie .

Nie dziwię się , że dotąd nie ukazały dwa testy telewizorów firmy Sony z systemem operacyjnym Android , nad którymi dwa polskie portale audio-wideo pracują , bo o tej niestabilności nie sposób chcąc być obiektywnym nie napisać .

accu

Na jakim modelu się bawiłeś ustawieniami ? Bo rozumiem że ten android na tym samym modelu nie był za rewelacyjny ...

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Na telewizorze firmy Sony KD- 55X8509C . Mnie się nie "zawiesił" , ale pracownik mnie obsługujący powiedział
, że jemu podczas kilku dni już kilka razy się to przydarzyło . Tak jak pisałem już wcześniej , trzeba poczekać
do początku jesieni 2015 r., kiedy to mam nadzieję , firma Sony dopracuje system operacyjny Android
w swoich telewizorach . Moim skromnym zdaniem , najlepszy system operacyjny ma obecnie
firma LG tj. webOS 2.0 , który działa płynnie .

accu

Ostatnia edycja:

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Tak , system operacyjny Tizen firmy Samsung działa dobrze .:| SO - nie znam takiego systemu operacyjnego firmy Samsung .:hihi:

Lada moment pojawi się telewizor Philips 48PUS7600/12 z systemem operacyjnym Android .
Będzie można porównać z telewizorami firmy Sony z tym systemem .
Mam nadzieję , że będzie w końcu dopracowany , bo to u Philipsa można powiedzieć Android "Bis",
po niefortunnej premierze ubiegłorocznej .:|

accu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pod skrótem SO miałem na myśli nie nazwę systemu a skrót - system operacyjny :) co do androida od Philipsa to teraz już myślę że wszystkie błędy zostaną poprawione - mieli rok czasu.. ale zobaczymy...

Robert1272

New member
Kibicuje Philipsowi, może wreszcie po wcześniejszych doświadczeniach z Androidem będzie lepiej w tegorocznych modelach, choć osobiście wyrzucilbym te wszystkie bajery typu Android i podobne za dobry obraz i dźwięk.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak samo bym zrobił tylko tv dla oglądania z mega jakością obrazu ... nic więcej mi nie potrzeba.. ale takich ludzi jest mało..

accu

New member
Bez reklam
Tak samo bym zrobił tylko tv dla oglądania z mega jakością obrazu ... nic więcej mi nie potrzeba.. ale takich ludzi jest mało..

Witam uprzejmie,

System operacyjny telewizora powinien działać stabilnie bez dwóch zdań , a nie sprawiać kłopoty
użytkownikom .:-|

Szykują się nowe testy telewizorów Ultra HD firmy Sony , modele Sony KD-75X9405C , Sony KD-65X9005C , Sony KD-55X8505C .

A dziś , prawdopodobnie wieczorem ukaże się w końcu na tzw. niebieskim forum test telewizora Ultra HD firmy Sony KD-55X850xC .

accu

feels3

New member
Nie ciekawe wiesci na temat Androida czytam tutaj.

Licze ze Sony i Philips poprawia soft...tak bardzo nie chce kupowac Samsunga...poczekam jeszcze troche i zobaczymy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

System operacyjny telewizora powinien działać stabilnie bez dwóch zdań , a nie sprawiać kłopoty
użytkownikom .:-|

Szykują się nowe testy telewizorów Ultra HD firmy Sony , modele Sony KD-75X9405C , Sony KD-65X9005C , Sony KD-55X8505C .

A dziś , prawdopodobnie wieczorem ukaże się w końcu na tzw. niebieskim forum test telewizora Ultra HD firmy Sony KD-55X850xC .

accu

Oczywiście że tak powinno być SO nie może sprawiać problemów i to nie podlega dyskusji - więc jeśli cos jest nie halo to muszą to poprawić ....

Nie ciekawe wiesci na temat Androida czytam tutaj.

Licze ze Sony i Philips poprawia soft...tak bardzo nie chce kupowac Samsunga...poczekam jeszcze troche i zobaczymy.

Jak nie musisz teraz kupować to lepiej poczekać i wtedy zobaczysz jak się sprawują u ludzi którzy już mają i użytkują dane modele.. a powoli wchodzą nowe oprogramowania które miejmy nadzieję będą poprawiać pierwsze babole które się pojawia w tv Sony o ile się potwierdzi u ludzi problem z androidem..

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Zdaje się , że przeoczyłem w lipcu 2015 r . bardzo ciekawy test telewizora Ultra HD firmy Sony , model Sony KD-65X9305C . Test ten ukazał się na portalu francuskim audiovideohd.fr w dniu 08.07.2015 r. Napisał go Pierre Dubarry .

Que vaut le Sony KD-65X93C ?

Konkluzja , telewizor , który wyświetla obraz o bardzo dobrej jakości .:-|
Test ten może się okazać pomocnym dla użytkowników tego wspaniałego telewizora firmy Sony .

accu

Ostatnia edycja:
Do góry