Cambridge Audio Azur 540R co w zamian

pawlop

Member
Posiadam amplituner jak w temacie który współpracuje z zestawem 5.0 Dali Concept 6 i subem Velodyne CHT 10Q. Mam już dość plątaniny kabli i kombinowania jak co z czym podłączyć więc chciałbym wymienić amplituner na coś HD z obsługą 3D. Mam to wszystko w pokoju 25m2 . Chciałbym żebym za dużo nie stracił w stereo. Co polecilibyście w zamian za CA. Sprzęt raczej byłby używany i myślałem nad Marantzem 5007 i czy byłaby duża różnica pomiędzy tym 5007 a którymś z cienkich np 1603.

pawlop

Member
Powiem szczerze, że nad kwotą się nie zastanawiałem bo z używanymi różnie bywa. Faktem jest, że jakoś bardzo mnie nie nagli więc jak bym już wiedział czym ewentualnie warto byłoby się zainteresować to mogę w miarę cierpliwie poszukać. Ale raczej ograniczyłbym się do kwoty około 1500zł no może przy jakiejś okazji z małym +.

pawlop

Member
Nie chcę bo zaczęły się wyrabiać wejścia optyczne i są problemy z łączeniem i wolałbym mieć spokój i wszystko po HDMI.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli odpowiada Ci brzmienie CA to szukaj używanych 351R/551R. Ja mam wspomnianego przez Ciebie SR5007 i sobie chwale. Jest dobrze wyposażony i w stereo w swoim przedziale cenowym wypada bardzo dobrze.

pawlop

Member
Brzmienie CA jest ok a o używane CA o których piszesz będzie trudno. Nie mam nic przeciwko zmianie brzmienia. Miałem kiedyś okazję posłuchać wzmacniacza Marantza z Dali jak moje i było ok. Ponadto Marantz wizualnie mi odpowiada. Nie wiem tylko czy pomiędzy 5007 a slim będzie duża różnica. Poza tym ja raczej jestem laikiem jeżeli chodzi o sprawy elektroniczno informatyczne więc nawet nie bardzo wiem który model danego sprzętu miałby 3D i dekodery które są niezbędne w dzisiejszych czasach. Które serie innych producentów byłyby porównywalne z moim CA lub 5007. Słyszałem też swego czasu jeden z niższych modeli Denona na Dali i samo brzmienie było ok.

Do góry