mati_and1 napisał:Po rozmowie z paroma osobami doszlem do wniosku ze stereo bedzie dla mnie najlepszym rozwiazaniem, gdyz 5.1 bedzie zbedne w moim pokoju. I prosze sie nie dziwic ze sie pytam gdyz nie codziennie wydaje sie 6,5 tys zl a tym bardziej na 2 kolumny i wzmacniacz... naprawde nie mam pojecia, podany zestaw zaproponowal mi audioman (kupno od niego)...naprawde chcialbym sie dowiedziec czy kupujac taki zestaw nie bede pozniej zlowal ze moglem kupic jednak cos innego co gralo by lepiej :/ bardzo prosze o jakies obiektywne opinie
zgoda co do CA, poniżej 740a to są liche wzmacniaczeAudioman napisał:KEF + CA graja po prostu moim zdaniem we wszystkim dobrze . Zarowno w kinie jak i w muzyce - oczywiscie najlepiej byloby umowic sie na odsluch i nausznie sie przekonac ale jezeli nie ma takiej opcji to mysle ze taki zestawik jest na prawde bardzo dobry .... Ale powtorze ze mowa strikte o modelach wzmacniaczy 740A i 840A . Nizsze sa zdecydowanie gorsze.
BR będą mają lepszą barwę od RS dla kogoś bez "audiofilskiego" zacięcia, kosztem detaliczności... wg mnie właśnie bardzo fajnie łączą w sobie dużą moc, dynamikę i muzykalność w jednym + świetny bas na dokładkę.... w przypadku KEFów o takim basie i dynamice można zapomnieć, za to średnica i przestrzeń to już inna bajka w KEFach, tyle że tych zalet nie odczuje się zbytnio przy klubowej muzyce... no ale gusta są różneJak juz jednak rozpatrywac NAIMa i MA to zdecydowanie RS6 - BR6 nie ma klasy w sobie. Poprawnie skonstruowany glosnik ale bez szalu. Mimo opinii mojego znajomego ze nawet RS6 jest suche i kiepskie jakosciowo przy KEFach to jednak zecydowanie RS a nie BR