Budżetowy 40-43 cale na prezent.

kpiotr

New member
Witam wszystkich :)

Z racji tego, że święta zapasem, postanowiłem trochę przyoszczędzić i zafundować rodzicom nowy telewizor pod choinkę. Obecnie używają starego kineskopowego Sony - 28 cali.
Zasadniczo 32 cale nie są chyba zbyt dużym progresem, dlatego postanowiłem skupić się na następnych widełkach, t.j. 40-43 cale. Poszukuję telewizora z jak najlepszym stosunkiem cena/jakość, urządzenie będzie służyło wyłącznie do odbioru telewizji naziemnej. Żadne Smart TV, 3D itd nie są potrzebne. Po prostu zwykły telewizor przed którym można wieczorem usiąść i obejrzeć "M jak Miłość" ;) Budżet też nie za wysoki, chciałbym wydać maksymalnie 1200-1300zł, chciałbym też odrzucić wszelkie chińskie/dziwne marki.
Podsumowując, jak najlepszy obraz/żywotność urządzenia za maksymalnie 1300zł.
Proszę o propozycje jakiś fajnych modeli :)

kpiotr

New member
Witam, dzięki za odpowiedź, zasadniczo chciałbym dokonać zakupu na początku grudnia. Te podane są raczej trudno dostępne i lekko poza budżetem.
W sklepach są promowane również następujące modele:
- Samsung UE40J5100/SAMSUNG UE40K5100
- LG 43LF510V
- Philipsy serii 4100/4100/4200
Jest też jakiś Panasonic TX-40C200E, ale ma raczej słabe opinie. Dodatkowo Sony KDL-40R450C
Czy powyżej wymienione modele zmieniają coś w zestawieniu?
Dzięki, pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:

kpiotr

New member
A jeszcze pytanie, czym różnią się tunery DVB-T od DVB-T2 zauważyłem, ze większość modeli LG ma właśnie DVB-T2, czy to jakieś bardziej przyszłościowe? Po przeglądaniu multum opinii waham się głównie między:
-LG 43LF510V
-LG 43LH510V
- ewentualnie jakiś Philips.
Proszę o pomoc! :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak jest bardziej przyszłościowe jeśli chodzi o VOD i obsługę.
Ale dla starszych osób - to bez znaczenia.
Philipsa Ci podałem.
Ale kwota 1300 zł to trochę mało na jakość wysoką.

kpiotr

New member
Ten Philips jest trochę za drogi, w sklepach stacjonarnych w moim zasięgu to średnio 1550 zł.
Ewentualnie mogę jakąś dodatkową stówę dołożyć, żeby dobić do tych 1400 zł, ale to już jest maks absolutny. A co myślisz o tych podanych LG? Czytałem dużo opinii że mają dość dobry obraz i są łatwe w obsłudze.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na taką klasę cenową to te modele będą ok.
Wystarczy pamiętać o podstawowej zasadzie .
Wymagaj tyle od sprzętu ile za niego zapłaciłeś .

Do góry