Nie tylko, chociaż brak KODI przeważył.
Okropny pilot. Ledwo wystające przyciski, przy dużym zagęszczeniu powoduje, że próba ściszenia często powoduje, że wychodze do menu. Ciężko wyczuć przyciski od programów streamingowych gdyż mam duże palce, są jakieś Rakuteny a brak skrótu do YT. Brak klawisza play/pauza boli. Naciskanie rolki powoduje często jej poruszenie, i wyskakuje mi kursor, który totalnie mi nie leży. Kiedy uruchamiam Amazona, to wiecznie mi wciska, żebym używał Alexy, chociaż mnie to nie jara.
W telewizorze nie widzę różnicy kiedy wyostrzam obraz, połowa funkcji nie trybi, mimo powyłaczania sztucznych inteligencji. Nie wiem czemu, ale mam problemy z ustawieniem czerni, przy max 60 ładnie wygląda kosmos w filmach SF, jest ciemny i OK. Ale wtedy włosy aktorów gubią pasemka, są ciemnym plackiem, na ciemnych ubraniach nie widać faktury (testowane na Star Wars i Orville). Ustawienie czarnego na ok 70-75 poprawia włosy czy ubrania, ale wtedy kosmos jest ciemnoszary. Dolby Vision wygląda OK w ustawieniach "żywy", na standardowym jest zwykły jak SD.
Reklamy w menu głównym, serio? Po wyłaczeniu mam statyczny obrazek samochodu, który zajmuje połowę ekranu. Brak wygaszacza ekranu w OLED-zie? Serio? Włacza się dopiero po pół godzinie? Menu działa z opóźnieniem, po kliknięciu czegokolwiek musze czekać 2-3 sekundy aż zadziała.
Problemów jest więcej. W sumie przez dwa dni walczyłem z tym telewizorem, aż się poddałem. Kiedy kupiłem poprzedniego SONY, byłem zadowolony. Moim jedynym problemem była lekka winieta. Wczęsniejszego Samsunga oddałem, nie odtwarzał DiVx, DTS, zero Dolby Vision, porażka. Kupiłem SONY z Androidem i się zakochałem. Powiedziałem sobie, że nie kupię więcej TV bez Androida. Kumple namówili mnie na LG, uległem. I żałuję. Dla nich brak odtwarzania plików nie jest problemem, dla mnie jest. Kiedyś podłaczyłem QNAP i MI Boxa poprzez HDMI i zauważyłem, że filmy mają pogorszoną jakość, nie mówiąc o żonglowaniu dwoma pilotami.
Każdy ma inne priorytety. Chodzę po różnych forach i Redditach i porównuję sobie. Jedni chwalą C4, inni 8. Każdy ma inne priorytety i inaczej patrzy na telewizor. Myślałęm, że się przekonam do LG, niestety odbiłem się od niego. Niektórym wydaje się to dziwne, inni mnie rozumieją.