Bravia 7 vs a80l vs Philips 819

Właśnie byłem w sklepie i oglądałem wszystkie modele bravie 7, a80l, i philipsa 819. Zabrałem żonę ze sobą bo ja to już nie jestem obiektywny hehe i ona powiedziała że obraz najładniejszy w philipsie później Bravia 7 i najgorzej wypadał a80l. Dopowiem że mogliśmy sobie włączać yutuba, telewizory były obok siebie. Faktycznie Philips miał obraz najładniejszy. Puszczałem Mario budowlańca żeby porównać to co się ogląda na co dzień 😄 jak i treści 4k HDR.
Koolega napisał dlaczego ten system akurat mi on najlepiej pasuje. I są tam aplikacje które potrzebuje a nie ma ich na webos
Zgaduję, że oboje lubiliście wysoką szczegółowość na Philipsie.

otaru84

New member
Właśnie nie mam tyle ale poczekam trochę aż stanieją te philipsy bo to nowe jest. Tak jak te Sony Bravia 7 cena wyjściowa 8.5tys a wychodzi teraz za 6tys

luck76

Well-known member
@otaru84 czy to nie Ty pytałeś na YouTube wybierz.tv o wybór pomiędzy A80l a 819? Tam padło takie pytanie i odpowiedź, że oba modele to obecnie słaby wybór.
Pamiętaj o budżecie. Nie oceniałbym tego w ten sposób. Fakt, że jest dostępny w podobnej cenie 65s90D (oleole za 6,9 tys).
Dodatkowo możesz za 1200 PLN wykupić ochronę pogwarancyjną na 5 lat, a to w dzisiejszych czasach ważna sprawa. I do Samsunga możesz dokupić w przyszłości Philips HUE, bez dodatkowego pudełka za 1,5 tys.

otaru84

New member
Samsung odpada bo nie ma androida. Ja u siebie mam wszystko pod tuya podpięte a można tym sterować asystentem od Googla. Wygodnie mi jest brać pilot od tv i po prostu powiedzieć zamknij rolety a telefonem nie jest już takie wygodne. Myślę że ten Philips dosyć szybko stanieje i wtedy go wezmę. Ważne że już mam wybrany i teraz będę polować na niego. A właśnie jak z tymi matrycami oled, szybko padają czy wytrzyma z 8 lat 😄

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Samsung odpada bo nie ma androida. Ja u siebie mam wszystko pod tuya podpięte a można tym sterować asystentem od Googla. Wygodnie mi jest brać pilot od tv i po prostu powiedzieć zamknij rolety a telefonem nie jest już takie wygodne. Myślę że ten Philips dosyć szybko stanieje i wtedy go wezmę. Ważne że już mam wybrany i teraz będę polować na niego. A właśnie jak z tymi matrycami oled, szybko padają czy wytrzyma z 8 lat 😄
Jak 8 lat wytrzyma to wpiszą Cię do księgi rekordów Guinessa 😁

otaru84

New member
Mam LG teraz i ma 9 lat i działa dobrze tylko chciał bym większy i android bo przystawki już mnie denerwują 😄 ale ogólnie nie jestem zwolennikiem częstej wymiany tv

Tetley

Member
@otaru84
"Właśnie nie mam tyle ale poczekam trochę aż stanieją te philipsy bo to nowe jest. Tak jak te Sony Bravia 7 cena wyjściowa 8.5tys a wychodzi teraz za 6tys"

GDZIE za 6 tysięcy???

otaru84

New member
Jak się zdecydujesz na tego Philipsa i już go kupisz ,zgłoś się po ustawienia 😉
Właśnie miałem pisać do ciebie żebyś mi podesłał co ustawiałes 😄 a jakieś wady tego philipsa znalazłeś. testowałem pilota i faktycznie jest na podczerwień i kilka guzików na blututa

Marlo

Active member
Czas reakcji matrycy ( GTG) dla Sony 65XR70 wynosi 11,9
czyli do oglądania sportu, czy grania w szybkie gry akcji,
to się średnio nadaje.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Czas reakcji matrycy ( GTG) dla Sony 65XR70 wynosi 11,9
czyli do oglądania sportu, czy grania w szybkie gry akcji,
to się średnio nadaje.
A to dziwne bo jeśli chodzi o skalowanie i ruch to każdy test wykazuje, że Sony jest daleko z przodu przed innymi i jest wzorem do naśladowania.

Marlo

Active member
Sony ma dobre przetwarzanie obrazu, dzięki czemu obraz wygląda naturalnie,
skalowanie obrazu,tu już zależy od modelu, miałem X90J i skalowanie było przeciętne,
ale najbardziej dokuczliwe było smużenie podczas grania, bardzo dobre skalowanie
ma Bravia 9, w zasadzie tam wszystko jest bardzo dobre, tylko ta cena.

Do góry