Brak obrazu z Blu-ray do TV po HDMI

.Recordable.

New member
Witam,

Kilka dni temu otrzymałem Blu-ray firmy Pioneer - model BDP-100-K. Wczoraj zabrałem się do podłączenia sprzętu do telewizora. Posiadam telewizor PHILIPS 48PFS8109/12.
I teraz zaczęły się schody. Mam w domu 4 różne kable HDMI. Na nich działają dwa dekodery do IPTV, PS4 czy laptop z TV. Niestety przy próbie podłączenia do TV, pojawia się komunikat o uszkodzonym kablu/zbyt długim kablu HDMI (każdy ma 2m). Wziąłem owy blu-ray do sąsiada (posiada Samsunga z 2013r.), aby zweryfikować, gdzie leży problem. I podpinając wszystkie kable, które posiadam - telewizor również nie wykrył źródła.

Czy rzeczywiście problem może leżeć w kablach HDMI, które nie przesyłają prawidłowo sygnału? Czy może konfiguracja blu-ray, albo TV jest zła?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

I

irek6311

Guest
Albo usterka w Blu-Ray w sekcji HDMI albo faktycznie kiepski kabel HDMI, do podpięcia sprzętu 1 metrowy kabel HDMI wystarczy, oczywiście jak masz taki za 10zł z Allegro to kup porządny markowy, fortuny nie kosztują a przynajmniej jest pewność że działają prawidłowo, 1metrowy za 70zł co najmniej.

QUANTUM678

New member
Sprawdź ten blu ray samsunga na swoim tv .jeżeli działa to kabel hdmi jest ok i pioneer jest zepsuty .tak mi się wydaję bo w ustawieniach blu ray raczej nie ma co źle ustawić

.Recordable.

New member
Sprawdź ten blu ray samsunga na swoim tv .jeżeli działa to kabel hdmi jest ok i pioneer jest zepsuty .tak mi się wydaję bo w ustawieniach blu ray raczej nie ma co źle ustawić

Blu-ray Pioneer sprawdzałem na dwóch telewizorach - Panasonic i Samsung.

Na Panasonicu wykrył źródło "Nowe urządzenie" i po wykryciu pojawił się komunikat o problemie z kablem HDMI.
Na Samsungu w ogóle nie wykrył źródła.

Kable, które posiadam są raczej podstawowe. Spróbować kupić jakiś droższy kabel?

QUANTUM678

New member
osobiście nie wierze aby winny był kabel hdmi (chyba jest zasada ze sygnał jest albo go nie ma )i w tym wypadku winny jest blu ray a kabel pożycz od kogoś .No chyba że masz jakiś stary kabel może

Do góry