Brak możliwości ściągnięcia listy kanałów na USB

Markus1

New member
Witam
Od wczoraj mam Q-leda samsunga 49". Niby wszystko jest ok. Telewizor bez problemu znalazł wszystkie kanały kablówki UPC. Niestety, nauczony doświadczeniem chciałem przegrać listę na pendrive i posortować po swojemu programem Chansort. Ni cholery nie mogę znaleźć w menu opcji przesyłania listy na pendrive. Czyżby to był "za wysoki" model aby to posortować?

adam80

Member
Zaciekawiło mnie że samsung zrezygnował z tej funkcji i ściągnąłem sobie instrukcję do twojego telewizora, wynika z niej że ta funkcja jest jednak dostępna (przynajmniej w instrukcji): Ustawienia - Nadawanie - Ustawienia eksperckie - Transfer listy kanał

Markus1

New member
No więc tak. Sprawdziłem jak to jest. Jeśli użyjemy wyszukiwania kanałów wg operatora upc (wybierając go z menu) to tv szybko znajdzie kanały i posortuje wg oryginalnej listy upc. Zyskujemy auto aktualizację przy zmianach kanałów, tracimy możliwość importu/eksportu listy kanałów na pendrive. Opcja znika z menu. Jeśli dokonamy wyszukiwania jako wyszukiwanie pełne, wpisując z palca wszystkie konieczne parametry, to owszem jest opcja import/export ale w interfejsie guide tracimy bieżący podgląd kanału oraz z opisów programu znikają polskie czcionki i pojawiają się "krzaki". Pytanie co lepsze...

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

adam80

Member
Skoro tak, to obawiam się że przyszłe aktualizacje pozbawią nas sortowania przy wyborze szukania "po UPC" także na starszych seriach telewizorów - obym się mylił. Spotkałem się z informacją że przy szukaniu pełnym po ustawieniu kraju na Czechy, są polskie czcionki w EPG i opisach.

Markus1

New member
Niestety nie mogę znaleźć opcji zmiany kraju wyszukiwania, a znam problem z wcześniejszymi modelami samsunga. Poza tym dla mnie nie do zaakceptowania jest kwestia rezygnacji z bieżącego podglądu programu w menu guide. Tak niestety się dzieje przy opcji wyszukiwania wszystkich kanałów.

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Do góry