Brak dzwieku przez coaxial

remiqa

New member
Witam, ampli nie gra przez gniazdo coaxial czy można sprawdzić czy sygnał dociera do amplitunera.Używając kabla rca jeden wtyk dałem do ampli a drugi dotykam palcami i nic nie buczy w głośnikach tak jak w przypadku gniazda cincz wtedy słychać wyraźnie charakterystyczne buczenie chyba że coaxial nie powinien, spradzi ktoś na swoim sprzęcie
Pozdrawiam

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
A co chcesz podpiąć pod ten coaxial? Ustawiłeś w ampli odpowiednie wejście? Pierwszeństwo w ustawieniach ma HDMI, więc gdybyś np. podłączyl odtwarzacz po HDMI pod wejście BD/DVD i pod to samo wejście tylko coxial podpiął inne urządzenie, to byś musiał przestawić w ampli na coaxial pod to drugie urządzenie. Na pilocie tez wybierasz odpowiednie wejście ( może banalne, ale czasem się zapomina)?

remiqa

New member
Witam, chce podłączyć kompa na którym jest Daphile. To co udało mi się osiągnąć to dźwięk na kompie z głośników komputerowych, cały "czar" pryska jak chce przekazać ten dźwięk na ampli. Więc tak pod wyjcie w kompie (spdif) podłączyłem kabel rca/rca (zwykły od subwoofera) w ampli pod gniazdo (coaxial). Ustawienia w ampli mam takie
źródło audio
video in-no
audio in -coax
oprócz tego do ampli mam podłączone jaszcze hdmi-telewizor i optyczny-dekorer nc+
Pozdrawiam

Do góry