Brak dźwieku Pomocy

adriantkd

New member
Witam,

posiadam tv lg 42LN570s kupiłem amplituner DENON AVR-1911 posiadam tv kablowa poprzez karte CI i chce aby dźwięk z tv szedł na głośniki.
Podłączyłem amplituner z tv kablem HDMI ARC.
W ustawieniach tv zmieniłem na głośniki optyczne/hdmi ARC, w amplitunerze zrobilem HDMI Control na ON, amplituner ustawiam na pilocie na opcje tv i niestety glosu nie ma.

POMOCY!

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
U mnie opcja HDMI Control jest chyba powiązana z funkcją Pass Thru. Ja mam podłączone standardowo, ale u siebie mam opcje "Audio TV out", "HDMI Control", "Audio return channel", "Power control", "TV control". Zauważyłem że niektóre z nich są zależne od innych, więc pobaw się najpierw samym ampli żeby wykluczyć jakieś błędy w nastawach.

bagiennik

New member
Bez reklam
Zobacz w ampie czy nie masz jakiegoś wejścia innego przypisanego pod źródło TV...
Oczywiscie w TV wybrałeś odpowiednie HDMI(arc) ?
Wiesz czasem sie zdarza że poprostu nie zadziała "arc", i tak zawsze lepiej jest zastosować podłączenie opticalem, co i tobie polecam :>
Przez taki tuner z Kartą CI na 99,99% nie uzyskasz dzwięku przestrzennego 5.1 wiec leppszy bedzie jak zawsze w takich przypadkach porzadny zewnętrzny dekoder od "kablówki" ;>

Do góry