Witam
Z moim Tatą jesteśmy posiadaczami kolumn odpowiednio Bowers & Wilkins Cm8 (Ja) i Cm9 (Tata). Chcemy do nich dobrać jakiś fajny wzmacniacz który oczywiście zagra z nimi dobrze i wykorzysta ich potencjał. Z rzeczy które zdążyłem wyczytać to polecane są przykładowo:
Rotel RA-12 / Rotel A-12
Yamaha A-S700 / A-S701
NAD C368
Primare I22 DAC
Xindak XA6950
Nie rozumiem jednak tak różnych komentarzy na temat połączenia tych kolumn z nadem. Jedni twierdzą że te kolumny są stworzone pod NADA a inni że one absolutnie się ze sobą gryzą. Proszę o jakieś fajne i konkretne wytłumaczenie
Tata ma obecnie do swoich CM9 wzmacniacz NAD C390DD - i to co muszę podkreślić, bas jest strasznie płaski - brakuje mu fajnego miękkiego zejścia, jest płasko i sztucznie. Próba wszelkich ustawień EQ room nie przyniosła dobrego skutku i obecnie zestaw chodzi z subwooferem Velodyne bo inaczej jest mega słabo. I tu przychodzi kolejne pytanie - czy ten nad się jednak nie nadaje do tych bowersów, czy kwestia jakiejś konfiguracji pokoju?
P.S szukamy wzmacniacza używanego, najlepiej jakby miał wejścia zarówno analogowe jak i cyfrowe. Mile widziany bluetooth i USB odczytujący FLAC. Funkcje sieciowe byłyby super ale ostatecznie można pod to dokupić sobie jakiś streamer np. yamaha wxad 10
Wielkość pokoju to odpowiednio 18m2 dla CM8 i 21m2 dla CM9
Z góry dzięki wielkie za pomoc Panowie

Z moim Tatą jesteśmy posiadaczami kolumn odpowiednio Bowers & Wilkins Cm8 (Ja) i Cm9 (Tata). Chcemy do nich dobrać jakiś fajny wzmacniacz który oczywiście zagra z nimi dobrze i wykorzysta ich potencjał. Z rzeczy które zdążyłem wyczytać to polecane są przykładowo:
Rotel RA-12 / Rotel A-12
Yamaha A-S700 / A-S701
NAD C368
Primare I22 DAC
Xindak XA6950
Nie rozumiem jednak tak różnych komentarzy na temat połączenia tych kolumn z nadem. Jedni twierdzą że te kolumny są stworzone pod NADA a inni że one absolutnie się ze sobą gryzą. Proszę o jakieś fajne i konkretne wytłumaczenie

P.S szukamy wzmacniacza używanego, najlepiej jakby miał wejścia zarówno analogowe jak i cyfrowe. Mile widziany bluetooth i USB odczytujący FLAC. Funkcje sieciowe byłyby super ale ostatecznie można pod to dokupić sobie jakiś streamer np. yamaha wxad 10
Wielkość pokoju to odpowiednio 18m2 dla CM8 i 21m2 dla CM9
Z góry dzięki wielkie za pomoc Panowie