Błąd 04 Moduł zablokowany-o co chodzi?

balduram

New member
Od wczoraj mam moduł z kartą Polsatu-mam,ale nie użytkuję,natomiast stale na ekranie mam ten komunikat.Na Humaxie 2000HDCI Aston 2.18 z kartą cyfry chodzi bez problemu,chciałem sobie polepszyć no i mam kłopot.Na infolinii polsatu poradzili mi żebym zostawił dekoder na 2h na kanale Civilisation-zostawiłem na całą noc i kicha(karta rzekomo jest aktywna),w Hollexie doradzają delikatne ruszanie anteną dla ew.wzmocnienia sygnału,trochę mnie to dziwi,bo niekodowane programy są w odbiorze bez skazy.No więc poradźcie co dalej robić,zawsze w odwodzie jest odstąpienie od umowy,ale to ostateczność-mam na to 10 dni

ernane

New member
ewidentnie jakis problem z przepuszczaniem uprawnien, jesli masz mozliwosc weź pod pache swoj tuner i idz do autoryzowanego dystrybutora i sprawdź tam na innym module
moim zdaniem będzie to samo, sprawdź najnowsze oprogramowanie humaxa, wg info w necie naprawiono wspolprace z modułem polsatu ;)

Ostatnia edycja:

balduram

New member
Ciąg dalszy zabawy-po telefonicznych monitach na infolinii ustawiłem ponownie Civilisation-rzekomo na tym kanale są przesyłane uprawnienia.Po kilku minutach zaskoczyło,ale pojawił się nowy problem-na większości kanałów co 0.5-1 minutę wyskakuje okienko-"tego programu nie ma w twoim abonamencie",przekaz znika na kilka sekund,ponownie pojawia się obraz itd.Cholery można dostać.Jakość sygnału ok.60%.Przypominam,że programy z cyfry chodzą bez najmniejszego problemu.Nie wiem-czy jest to kwestia sygnału,wadliwej pracy modemu,jakiegoś konfliktu na linii moduł polsatu-Aston 2.18.Dalej wydzwaniać na infolinię,dać sobie spokój z polsatem?Czasza jak pisałem 90 cm,oprogramowanie uaktualniam z satelity-wg komunikatu nie ma nowszego

balduram

New member
Ciekawostka-wszystko z Polsatu chodzi bez problemu pod warunkiem,że wyjmę moduł Astona z kartą Cyfry,z kolei Cyfra zaczęła grymasić gdy jest włożony moduł Polsatu,jak go wyjmę jest ok.No i co Wy na to.Trochę to uprzykrza życie.Może ktoś coś doradzi?

skrabus.j

New member
problemy z modułami.

mam podobne problemy z modułami polsatu oraz cyfry plus .posiadam tuner Humax 2000 chcąc oglądać kanały np.z c.polsatu muszę nieco wyciągnąć z kieszeni górnej moduł Cyfry plus ,tak aby był nieaktywny i viceversa z modułem polsatu.oprogramowanie tunera jest z lipca b.r. ta przypadłość dokucza i jest denerwująca ,może ktoś zna lekarstwo.

goresh

New member
witam

może to nie ma wielkiego związku, ale wydaje mi się że CP ogólnie kłóci się z innymi sieciami :) ja mam teraz podpięty echostar do anteny i zrobioną przelotkę do n-recordera. Wszystko fajnie oprócz jednej sprawy :) CP działa bez problemu, natomiast n-ka co jakiś czas wyświetla "brak sygnału na wejściu ant1" i przy okazji lista epg jest obcięta :(, jak odłącze dekoder CP z linii to wsio działa milusio :)

pozdrowionka

czechoj

Member
a mnie sie wydaje że to bardziej wina sprzetu niż samych sieci, w moim ferdku HF8800 cyfra i polsat współpracują idealnie.

balduram

New member
Wczoraj ściągnąłem nowe oprogramowanie via satelita i przełożyłem moduły-tzn-polsat-górna kieszeń,cyfra-dolna-jakby pomogło.Na razie nic nie tnie,trochę przydługo trwa "rozpoznawanie programu" i raz na 2-3 godziny na sekundę obraz staje się niebieski,potem wszystko ok.Zobaczymy co będzie dalej...

balduram

New member
Generalnie-na jakiś czas powyższe pomogło,ale pochodzi ze 2-3 godziny i polsat zaczyna ponownie haczyć.Potem wyłączam dekoder na 10s,włączam,itd...Jakieś sugestie?Zaczynam się frustrować.

branza

New member
Spróbuj zrobic dwie oddzielne listy programów tj. oddzielnie dla programów z cyfry a oddzielnie dla polsatu. nie wiem czy to pomoże ake ta mi powiedzieli w serwisie,

Jaj jestem an etapie czekania na uprawnienia, mecze sie juz z tym od wczoraj.

Ps. napisz czy to działa.
Ogólnie wiem że te Humax maja problemy z kartą polsatu. Polsat czesto zmienia kody i wtedy ci wywala program i aby ponownie ruszył trzeba zmienic i wrocic na niego. z Cyfra+ nie ma tych problemów.

Nie wiem czy z tymi kodami to prawda bo sie nie znam na tych sprawach ale tak gdzieś kiedys czytałem

bodzio19

New member
Witam wszystkich
Chciałbym się podpiąć do tego tematu gdyż zakupiłem Fergusona HF8800 cyfra śmiga natomiast polsat z przykrością stwierdzam że nie po włożeniu modułu dostępu wraz z kartą wyświetla się "błąd 04 moduł zablokowany".
Proszę o pomoc może ktoś z was spotkał się z takim problemem w tym modelu fergusona, za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

czechoj

Member
Miałem moduł polsatu i działał w HD8800 bez problemów, zrezygnowałem jednak z niego bo nie przepuszczał HD (wprowadzono mnie w błąd w centrum obsługi klienta), podobny komunikat zauważyłem po zablokowaniu karty przez CP. dzwoń do nich :)

Do góry