Mi podobały się też Ultrasone, chyba 750-tki.
Wymień pady na nowe. Wbrew pozorom potrafi to z czasem zmienić charakterystykę brzmienia.Bardzo fajnie to napisałeś. Mam 650-tki od kilku lat i i wybrałem je po kilku testach. To był ten strzał, który wywołał efekt Wow i zdecydował o zakupie. Jednak ostatnio, może od ok. roku zaczął mi doskwierać w nich nadmiar niskich tonów. Muszę stwierdzić, że kompletnie nie są neutralne. Równowaga tonalna zdecydowanie w stronę basów. POdłączyłm je kiedyś do piecyka gitarowego Marshalla i musiałm nieźle nakręcić gałkami, by wyrównac brzmienie. Nie wiem czy się "dotarły" za bardzo, czy nie przeszkadzało mi to na początku, a teraz mam coś ze słuchem nie tak?
Klasycznie. Teraz już nie podłączam ich do piecyka. To był incydent kilkudniowy. Inne słuchawki podłączone do piecyka nie stwarzały żadnego "problemu" Niczym nie musiałem kręcić. Teraz kiedy mam już świadomość większej ilości basu zwyczajnie zwracam na to uwagę podczas słuchania muzyki i może dlatego...Ale tylko gdy HD650 masz podłączone do piecyka ,czy przy "klasycznym" zastosowaniu też masz więcej basu ?
Marantz HD-DAC1A swoją drogą ,pomijając wzmak gitarowy to czym napędzasz 650-tki?