Dzisiaj poobserwowałem sporo telewizorów LCD i w związku z tym mam do Ciebie jeszcze kilka pytań.
- Użytkujesz ten projektor już trochę czasu. Dostrzegłeś jakąś jego nową wadę?
- Jak z ostrością? Czy obraz z projektora też tak mrowi, jak w telewizorach LCD? Tzn. widać ziarno, gdy obserwuje się niewielkie elementy.
- W scenach akcji obraz smurzy? Jak z czasem reakcji? dobry?
- Gdy w filmie jest gwaltowny ruch jkamery, to czy nie rwie obraz z powodu za małej ilości klatek na sekundę? Wyświetlasz 100" obraz, nie zauważyłeś czegoś takiego?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.[/quote]
witam
mam na liczniku 320 godzin, i nic, wszystko w jak najlepszym porządku.
Ostrość jest rewelacyjna szczególnie jak leci materiał HD , oglądając DISCOVERY HD i wpatrując sie w kamyczek z odległości 3m widzisz go takim jaki jest w realu.
sceny akcji szczególnie tych naprawdę dynamicznych są wyświetlane prawidłowo, jedyną rzeczą jaką zauważyłem jest to że mój wzrok nie nadąza za akcją bo jak juz wczesniej wspominałem mam 100 cali z odległości około 3,6 m i jak coś sie dzieje bardzo szybkiego np w górnym prawym rogu ekranu i nagle przeskakuje do dolnego lewego to nim spojrze to już po wszystkim
oglądajac F1 nie zauważyłem żadnego "rwania" jedyne co zuważyłem to drobne kamyczki które sie powbijały w opone bo akurat fajne zblizenie zrobili.
ostatnio też oglądałem sobie różne plazmy i lcd w media markt i porównując do mojego projektora zauwazyłem że strasznie kiepsko widać obraz nie wiem czy materiał mieli żródłowy taki czy co, ale patrząc na te tv nigdy w zyciu bym nie zamienił projektora na tv, nie mówie tylko o wielkości ekranu ale ogólnie o jakości wyświetlania obrazu, oglądając tylko i wyłącznie na projektorze takie rzeczy od razu się rzucaja w oczy.
pozdrawiam