rozumiem wasz tok rozumowania bo sam wczesniej myslalem ze kazda rozdzialka ponad natywna 1280x720 bedzie zla. wiem ze jest interpolowana przy wiekszej, ale naprawde wyglada to lepiej przy ogladaniu filmow (wiecej pixeli=wiecej katalogow mieszczacych sie pulpicie=wiecej szczegolow przy ogladaniu filmow=ostrzejszy lepszy obraz), i to zdanie calej mojej widowni (kilka osob) podczas ogladania. nie wiem tez dlaczego przy 1280x720 mam zablokowane squeeze i zoom, a na squeeze mi sie wlasnie najlepiej oglada, bo obcina do konca prawie czarne paski i jest dokladnie jak w kinie.
co do kabli to mysle ze macie racje.po prostu w sklepie sa nie do informowani. tak czy inaczej moj stary radeon x700 nie obsluguje dvi, wiec musialbym jechac przejsciowka dsub-dvi-hdm=za duzo przejsciowek. wiec jezeli mialbym teraz zmieniac na karte to odrazu na taka z wbudowana hdmi czyli 500zl, a teraz powaznie zastanawiam sie nad playstation 3, czyli hdmi+hd ready+grand theft auto

(premiera 29.04) czyli pelne sprawdzenie mozliwosci sprzetu. jak rozumiem na ps3 odrazu ustawi sie wlasciwa rozdzialka (pewnie 1280x720),ale bedzie o niebo lepiej.
dzieki za rady i sugestie