Witam 
to mój pierwszy post na forum
w niedzielę zakupiłem monitor Full Hd Samsung SyncMaster P2470HD z tunerem tv
oraz napęd Blu-Ray: LG SUPER MULTI BLUE Internal BD-ROM / DVD Rewriter ch08
mój PC to:
płyta główna: ASUS M3A78 - EH
procesor: AMD Phenom X3 8650 2,3 GHz
pamięć: Patriot 2x2GB DDR2 800 MHz
karta grafiki: ATI Radeon HD4870 512
Windows Vista Ultimate 64 bit Service Pack 2
na płytce dołączonej do napędu mam następujące programy:
CyberLink BD Advisor 2.0
CyberLink Blu Ray Disc Siute
CyberLink Label Print
CyberLink MediaShow
CyberLink Power2Go
CyberLink PowerDVD
CyberLink PowerProducer
CyberLink UDF Reader
PowerDVD to chyba wersja: PowerDVD wersja 7.3 - nie mam żadnego CD Keya aby aktywować produkt
w czym tkwi problem? - mianowicie w tym że po uruchomieniu płyty BD ( min.kupiony razem ze sprzętem " Robin Hood " R.Scotta ) system zmienia mi styl graficzny: " schemat kolorów został zmieniony na podstawowy systemu vista "
a następnie słyszę tylko muzyczkę wytwórni Uniwersal i mam czarny ekran
inne filmy odbierają w ten sam sposób
uruchamiam program CyberLink BD Advisor 2.0,który sprawdza mój komputer pod kątem obsługi płyt BD i wychodzi mi takie coś: " graphics card drivers - 8.782.0.0 " - na czerwono
przeinstalowałem sterowniki ( mam najnowsze stery AMD/ATI - 10.10 ),wyczyściłem dysk C ze wszystkich pozostałości po ATI,zaktualizowałem system,przeczyściłem go odkurzaczem i CClenerem,zainstalowałem ponownie najnowsze stery i nic
Nie wiem już,co zrobić żeby mieć normalny ( jakikolwiek ) obraz z płyt BD ... monitor do kompa podłączyłem kablem D-Sub 9 nie mam kabla HDMI ),zainstalowałem też zalecane kodeki i odtwarzacze:
1. K-Lite Mega Codec pack w najnowszej wersji,
2. najnowszej wersji FFDshow,
3. najnowszej wersji Haali Media Splitter,
4. odtwarzacza Cyberlink PowerDVD8,
5. kodeków CoreAVC,
6. a). KMPlayera, zmodowanego Media Player Classic (wersja Home Cinema) i c). SubEdit Playera
i nic,żaden odtwarzacz nie radzi sobie z Blu-Ray
czy Macie jakiś pomysł,co mógłbym jeszcze zrobić?
ewentualnie,pozostaje mi wymiana mojego Radeona HD4870 na np. GTX 470 - kolega ma nagrywarkę BD tej samej firmy co ja,ma PowerDVD 8 i starszego GeForca i filmy mu śmigają ...

to mój pierwszy post na forum

w niedzielę zakupiłem monitor Full Hd Samsung SyncMaster P2470HD z tunerem tv
oraz napęd Blu-Ray: LG SUPER MULTI BLUE Internal BD-ROM / DVD Rewriter ch08
mój PC to:
płyta główna: ASUS M3A78 - EH
procesor: AMD Phenom X3 8650 2,3 GHz
pamięć: Patriot 2x2GB DDR2 800 MHz
karta grafiki: ATI Radeon HD4870 512
Windows Vista Ultimate 64 bit Service Pack 2
na płytce dołączonej do napędu mam następujące programy:
CyberLink BD Advisor 2.0
CyberLink Blu Ray Disc Siute
CyberLink Label Print
CyberLink MediaShow
CyberLink Power2Go
CyberLink PowerDVD
CyberLink PowerProducer
CyberLink UDF Reader
PowerDVD to chyba wersja: PowerDVD wersja 7.3 - nie mam żadnego CD Keya aby aktywować produkt
w czym tkwi problem? - mianowicie w tym że po uruchomieniu płyty BD ( min.kupiony razem ze sprzętem " Robin Hood " R.Scotta ) system zmienia mi styl graficzny: " schemat kolorów został zmieniony na podstawowy systemu vista "
a następnie słyszę tylko muzyczkę wytwórni Uniwersal i mam czarny ekran
inne filmy odbierają w ten sam sposób
uruchamiam program CyberLink BD Advisor 2.0,który sprawdza mój komputer pod kątem obsługi płyt BD i wychodzi mi takie coś: " graphics card drivers - 8.782.0.0 " - na czerwono
przeinstalowałem sterowniki ( mam najnowsze stery AMD/ATI - 10.10 ),wyczyściłem dysk C ze wszystkich pozostałości po ATI,zaktualizowałem system,przeczyściłem go odkurzaczem i CClenerem,zainstalowałem ponownie najnowsze stery i nic
Nie wiem już,co zrobić żeby mieć normalny ( jakikolwiek ) obraz z płyt BD ... monitor do kompa podłączyłem kablem D-Sub 9 nie mam kabla HDMI ),zainstalowałem też zalecane kodeki i odtwarzacze:
1. K-Lite Mega Codec pack w najnowszej wersji,
2. najnowszej wersji FFDshow,
3. najnowszej wersji Haali Media Splitter,
4. odtwarzacza Cyberlink PowerDVD8,
5. kodeków CoreAVC,
6. a). KMPlayera, zmodowanego Media Player Classic (wersja Home Cinema) i c). SubEdit Playera
i nic,żaden odtwarzacz nie radzi sobie z Blu-Ray
czy Macie jakiś pomysł,co mógłbym jeszcze zrobić?
ewentualnie,pozostaje mi wymiana mojego Radeona HD4870 na np. GTX 470 - kolega ma nagrywarkę BD tej samej firmy co ja,ma PowerDVD 8 i starszego GeForca i filmy mu śmigają ...
Ostatnia edycja: