BC Acoustique czy Denon?

Marco1250

New member
Witam wszystkich,

Chciałbym poprosić o pomoc w podjęciu decyzji.

Dysponuję następującym sprzętem: Amplituner Denon AVR1604; Głośniki B&W fronty DM309, centralny LCR3 oraz surroundy DM303; gramofon Denon DP-300F; BD LG BD660; CD Denon DCD-735, który właśnie w święta dokonał żywota.

Stoję przed podjęciem decyzji, czy kupić sam nowy odtwarzacz CD, czy kupić zarówno nowe CD + nowy wzmacniacz (amplituner nie ma przedwzmacniacza gramofonowego, a w ostatnim czasie słucham sporo winyli i kolekcja całkiem szybko rośnie, a ten w gramofonie jest kiepski). Trochę czasu ostatnio spędziłem na różnego typu forach, jak również poczytałem recenzje. Jednak nie do końca odpowiedziały na moje wątpliwości, stąd liczę na Waszą pomoc.

Moje typy: Denon PMA-720AE+DCD-720AE lub BC Acoustique EX-302.1+EX-602.1 lub BC Acoustique EX-622.1

Chciałbym przede wszystkim prosić o porady użytkowników powyższego sprzętu. Jestem również chętny usłyszeć innych propozycji. Zaplanowałem budżet max.2.700zł. Wiem, że popularne jest kupowanie sprzętu używanego, ja jednak kupuję wyłącznie nowy.

Marco1250

New member
Kapusta7, chyba się domyślam... :)

a, że dopytam - jak kolega ma podłączone fronty mając zarówno amplituner, jak i wzmacniacz?

Rafal7

Banned
Kolumny pod wzmacniacz, a żeby fronty wykorzystać do filmow to wzmacniacz spięty z ampli cinczami z Pre Out w ampli pod Aux w wzmacniaczu.

Do góry