Chyba sie nie zrozumielismy, przeciez napisalem wyraznie "(bez znaczenia co z tego wycisna)", a ja wiem co z tego wycisna na PS3. Nie trzeba byc jasnowidzem, wystarczy obserwowac rynek. Widzieliscie BETE na PC? Tam widac co potrafi ta BETA, co nie zmienia faktu ze deklasuje mozliwosci kazdej jednej finalnej wersji na PS3, nie wspominajac o becie. PS3 juz zwyczajnie nie wyrabia, co mnie specjalnie nie dziwi. Widzieliscie Arme3 (bete) na PC? No wlasnie, to jest poziom o ktorym obecna generacja moze pomarzyc. Konsola ma juz 7 lat.
Cala ta seria (i nie tylko) idzie ta sama droga, od wielu lat. Kazdy doswiadczony gracz, wie czego mozna sie spodziewac. Wspomnialem tu o GTA5, bo ta pozycja calkowiecie zburzyla ta teorie! GTA5 na konsole, wyglada tak, jak na dobrym PC (w uproszczeniu z uwagi na oczywiste ograniczenia). W moim mniemaniu dokonali cudu.
BF4 tego nie uczyni i ja to widze po BECIE na konsole i BECIE na PC. Doswiadczony gracz, na tej bazie wywnioskuje dalszy scenariusz. Historia sie powtarza i nie bedzie zadnej niespodzianki, co nie znaczy, ze nie bedzie zmian (bo to oczywiste).
To samo napisze po finalnym wydaniu.
Na PC BF4 bedzie zrywac beret, na PS3 nie i ja to juz widze po becie. Koniec kropka
Te dysproporcje pomiedzy beta a finalnym produktem sa oczywiste i kazdy wie czego mozna sie wiecej spodziewac, tutaj mamy o tyle latwiejsza "zagadke", bo mamy porownanie do PC.
Jak to wszystko zbierzemy do kupy, dodamy powtarzajaca sie historie, to otrzymamy powtorke z rozrywki
Nie wspominam o gameplayu, bo tu nikogo nie trzeba zapraszac, chociaz powiem wam, ze jako stary konsolarz, mimo wszystko wole w te pozycje grac na PC.