Witam bardzo serdecznie forumowiczów.
Mam zamiar zakupić telewizor i tu moja prośba do was o pomoc w wyborze tego telewizorka. Poniżej odpowiedzi na możliwe pytania od was co do preferencji. Bardzo liczę na waszą pomoc.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 19m2 (3mx6,2m)
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2m-2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? zazwyczaj 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? przeważnie na wprost, rzadziej pod kątem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? telewizor ma wisieć na ścianie
6.Jak słońce świeci w pokoju ? balkony są od strony wschodniej i od północnej (w mieszkaniu są roletki)
7.Jaki masz obecnie telewizor ? aktualnie brak
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Możliwość podłączenia laptopa, wifi, zalęzy mi na telewizorze żebym mógł bezpośrednio z niego łączyć się przez wifi i oglądać na nim filmy, seriale przez internet nie wiem jak dokładnie się nazywa żeby miał flasha czy jakoś tak, przepraszam za nie znajomość
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja kablowa cyfrowa lub cyfra +
10.Jakie urządzenia ? Laptop, Playstation2, Playstation3
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Góra 5godz dziennie, pewnie wyjdzie mniej wszystko zależy od wolnego czasu
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport, Filmy, Edukacyjne
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak, tak jak wyżej chodzi mi o możliwość oglądania bezpośrednio z tv seriali i filmów przez internet
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, ale to sporadycznie, więc procentowo dziennie ciężko mi ustalić.
16.Preferencje co do marki ? Brak, Zastanawiałem się nad sony kdl-40ex650, tylko właśnie nie ma możliwości oglądania w nim bezpośrednio tych filmów i seriali przez internet, kumpel ma taki właśnie model.
17.Preferencje co do wielkości ? 40-42 cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Zasadniczo nic.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500-2800
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Zasadniczo może mieć, ale nie musi. Wolę jak coś porządny teleweizor LED bez 3d.
22. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Tak
23. Rozdzielczość: Full HD
Z góry bardzo dziękuję wszystkim za poświęcony czas i pomoc. W razie jakichkolwiek pytań postaram się jak najszybciej odpowiedzieć.
Pozdrawiam
Rafał
Mam zamiar zakupić telewizor i tu moja prośba do was o pomoc w wyborze tego telewizorka. Poniżej odpowiedzi na możliwe pytania od was co do preferencji. Bardzo liczę na waszą pomoc.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 19m2 (3mx6,2m)
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2m-2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? zazwyczaj 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? przeważnie na wprost, rzadziej pod kątem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? telewizor ma wisieć na ścianie
6.Jak słońce świeci w pokoju ? balkony są od strony wschodniej i od północnej (w mieszkaniu są roletki)
7.Jaki masz obecnie telewizor ? aktualnie brak
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Możliwość podłączenia laptopa, wifi, zalęzy mi na telewizorze żebym mógł bezpośrednio z niego łączyć się przez wifi i oglądać na nim filmy, seriale przez internet nie wiem jak dokładnie się nazywa żeby miał flasha czy jakoś tak, przepraszam za nie znajomość
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja kablowa cyfrowa lub cyfra +
10.Jakie urządzenia ? Laptop, Playstation2, Playstation3
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Góra 5godz dziennie, pewnie wyjdzie mniej wszystko zależy od wolnego czasu
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport, Filmy, Edukacyjne
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak, tak jak wyżej chodzi mi o możliwość oglądania bezpośrednio z tv seriali i filmów przez internet
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, ale to sporadycznie, więc procentowo dziennie ciężko mi ustalić.
16.Preferencje co do marki ? Brak, Zastanawiałem się nad sony kdl-40ex650, tylko właśnie nie ma możliwości oglądania w nim bezpośrednio tych filmów i seriali przez internet, kumpel ma taki właśnie model.
17.Preferencje co do wielkości ? 40-42 cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Zasadniczo nic.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500-2800
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Zasadniczo może mieć, ale nie musi. Wolę jak coś porządny teleweizor LED bez 3d.
22. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Tak
23. Rozdzielczość: Full HD
Z góry bardzo dziękuję wszystkim za poświęcony czas i pomoc. W razie jakichkolwiek pytań postaram się jak najszybciej odpowiedzieć.
Pozdrawiam
Rafał