Bak Dolby Digital w Ammplitunerze

marekapn

New member
Witam, jestem nowy a więc postaram się nikomu nie podpaść. Posiadam amplituner Thomson Scenium DPL 2000 i nie mogę uzyskać dżwieku Dolby Digital. Do amplitunera mam podłączony za pomocą kabla optycznego odtwarzacz multimedialny Ferguson HD Player 200a który posiada Dolby Digital i DVD Thomson DTH 5000X które również za pomocą kabla optycznego. Gdy wyłącze DVD i włącze aktywuje się Funkcja w amplitunerze AUTO SDET i automatycznie przestawi się albo na stereo albo Pro Logic ale na wyświetlaczu na obrazku graficznym wyświetla się że chodzą tylko przednie głośniki. W tylnych niby słychac dzwięk ale jest cichy czyli podejrzewam że nie jest to co ma być. Może ktoś posiada taki amplituner i wie co ustawić żeby było oryginalne Dolby Digital ?

DeeBass

New member
Bez reklam
widać na wyjściu z dvd masz tylko 2.0, sama aktywacja w ampli nie wystarczy, jeżeli na wyjściu z dvd jest tylko stereo i ampli robi sztuczne 5.1 włączając tryb pro logic, musisz dać płytę która będzie miała ścieżkę DD 5.1 i wówczas zobaczysz, sprawdź też ustawienia dvd co daje na wyjście?

marekapn

New member
Na dvd pisze że jest dolby digital bo świeci się ikonka. Płyta też jest w systemie DD 5.1. A amplituner nic. Ręcznie niestety nie da się włączyć dolby digital..

Do góry