Reklamacja z powodu martwych pikseli jest trudna,całe szczęście,że to LG,bo tam jest najbardziej wyrozumiały serwis ze wszystkich.
To na nowy panel nie mam znowu 2 lat gwarancji?
Dzisiaj jestem po wymianie TV - starego B7V wymienili mi na nówkę B9SLA i kolejne dwa lata gwarancji Powód - powidoki obrazu o czym mowa w tym wątku. Rok temu wymienili mi matrycę na nową, tym razem wymienili mi TV na nowy zupełnie nowy model
Kiki: jest szansa na parametry do kalibracji dla nowego B9?
No to masz szczęścia - mi gwarancja skończyła się we wrześniu (B7V za który dałem 12,5 tys) i przekierowali mnie do płatnego serwisu - usługa wyceniona na 5900 netto. To chyba trzeba tak robić - 2 miesiące przed końcem gwarancji (na wszelki wypadek) zostawić tv włączony na tydzień z zapętlonym obrazem (typu pasek z jeżdżącym tekstem, jakieś logo) i zgłosić do wymiany. Masakra z tymi oledami. Ta technologia nie nadaje się do sprzedaży - powinien UOKiK się tym zając no i jakieś mega kary nałożyć unia za brak poszanowania dla środowiska. Z oledami jest tak, że nie psuje się co któreś urządzenie (wypala), ale wszystkie tylko jedne wcześniej a drugie później w zależności od trybu oglądania. To powiem szczerze z plazamami takiego gniota nie było. Moja plazma z 2008 roku gra do dziś i nie ma żadnych wypaleń (co prawda to Pioneer Kuro).
Pozdrawiam, promil_one