Azur 752BD czyli super odtwarzacz Cambridge Audio

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Azur 752BD czyli super odtwarzacz Cambridge Audio.

Cambridge Audio wprowadza super odtwarzacz. Czyta wszystko i ma procesor wideo Marvell Qdeo 4K a do tego oferuje doskonałą jakość dźwięku. Ceny ogłosili... słone.

Cambridge_752_BD_front_b_62489.jpg

Obiecuje zrobić wszystko (i dobrze) nowy Azur 752BD. Odtwarzacz Blu-ray odtwarza : 3D, DVD, CD, SACD, DVD-A, HDCD i AVCHD, jak również cyfrowe treści udostępniane w sieci lub zapisane w pamięci USB i pamięciach przenośnych z obsługą popularnych formatów (w tym AAC, FLAC i WAV).
Komponenty zostały wybrane tak, aby zapewnić optymalną wydajność. Każdy sygnał wejściowy (audio, video, cyfrowy lub analogowy) korzysta z dokładnego przetwarzania. Sygnału wideo w szczególności, jest pod opieką procesora Marvell Qdeo DE2750. Pozwala podnosić rozdzielczość wideo do konwersji 4K oraz 2D-3D.
CA_752BD_retro.jpg

W odniesieniu do sygnału audio, odtwarzacz wykorzystuje sekcję konwersji na podstawie 5 DAC 24 Wofson bit/192kHz z technologią podwyższania częstotliwości ATF2 (Adaptive Czas Filtering), opracowany wspólnie ze szwajcarską Anagram Technologies.
Azur 752BD ma certyfikat DLNA, może również być podłączony do sieci bezprzewodowo przez Wi-Fi-adapter. Oferuje podwójne wyjście HDMI, dwa wejścia HDMI (jedno z MHL) oraz trzy porty USB. Pomimo braku oficjalnych informacji, Azur 752BD powinien być dostępny pod koniec stycznia w cenie katalogowej blisko 1400 euro .
dday

Stratoss

Member
Bez reklam
752 można już u nas kupić za 4300pln. Oppo 105 za 6150. Różnica spora i raczej szkoda przepłacania.

Stratoss

Member
Bez reklam
Taka ciekawostka: wczoraj otrzymałem informacje od redaktora Filipa Kulpy , że bezpośrednie porównanie Oppo 105 i Cambridge 752, będzie w kwietniowym wydaniu miesięcznika Audio Video.
A tak się składa, że wygrałem roczną prenumeraturę AV, to będzie co czytać.:)

dario68

New member
Zakupiłem nie dawno ten model.Pierwsze wrażenia pozytywne. Bardzo ładne brzmienie jeśli chodzi o stereofonie ( blu-ray podłączony do Arcam AVR-600). Pierwsze co mi się rzuciło w ucho to dość charakterystyczny bass. Jeśli chodzi o wizję to tutaj też nie mogę nic zarzucić. Bardzo ładnie wykonany nowy pilot , dzięki większej ilości przycisków bardziej praktyczniejszy od poprzednika znanego z 751.Obraz Blu-Ray w Full HD podkręcony na projektorze JVC do 4K robi fenomenalne wrażenie i jest to warte swoich pieniędzy. To tyle jeśli chodzi o pierwsze opinie tego modelu z biegiem czasu postaram się coś więcej o tym modelu napisać. Pozdrawiam

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Zakupiłem nie dawno ten model.Pierwsze wrażenia pozytywne. Bardzo ładne brzmienie jeśli chodzi o stereofonie ( blu-ray podłączony do Arcam AVR-600). Pierwsze co mi się rzuciło w ucho to dość charakterystyczny bass. Jeśli chodzi o wizję to tutaj też nie mogę nic zarzucić. Bardzo ładnie wykonany nowy pilot , dzięki większej ilości przycisków bardziej praktyczniejszy od poprzednika znanego z 751.Obraz Blu-Ray w Full HD podkręcony na projektorze JVC do 4K robi fenomenalne wrażenie i jest to warte swoich pieniędzy. To tyle jeśli chodzi o pierwsze opinie tego modelu z biegiem czasu postaram się coś więcej o tym modelu napisać. Pozdrawiam

To fajny sprzęcik posiadasz. Pochwal się w podpisie, i może wklej jakieś foto w "Nasze zestawy"?:)

qku

New member
Witam,
miał ktoś możliwość porównania 752BD z Cambrige Audio 651c? Oczywiście w zakresie odsłuchu samego CD.

qku

Janusz111

New member
Witam wszystkich.Posiadam ten odtwarzacz od trzech miesięcy,jestem z niego zadowolony wszystko co załaduje odtwarza czy z płyty czy USB.Połączyłem go z CA azur 651R.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Z tego wątku dowiedziałem się, że kolega dysponuje CA 752BD. Swego czasu też stałem przed dylematem wyboru odtwarzacza BD, właśnie między 752 a 751. Ze względu na Cinavię, wybór padł na 751. ;) Ale nie to, jest najistotniejsze. Mam pytanie. Czy kolega aktualizował urządzenie softem datowanym na 10 grudnia 2014 roku? A jeśli tak, to czy coś się zmieniło w możliwościach odtwarzania przez np. USB?

Do góry