Awaria dysku zewnętrznego 2,5 cala

nau

New member
Witam serdecznie.
Mam pewien problem z dyskiem zewnętrznym Toshiba 2,5 cala 512mb, mianowicie:

Próbowałem przywrócić kopię zapasową z dysku twardego, którą kiedyś dla siebie przygotowałem. Taka operacja wymagała podłączenia drugiego dysku, na który backup miał zostać przywrócony. Niestety w czasie przywracania wyskoczył mi błąd i dysk zewnętrzny przestał być rozpoznawalny (system go nie widział). W narzędziach administracyjnych nadałem nową literę dla dysku i wszystko byłby właściwie okej, bo dysk się sformatowal, nagrałem pliki, windows go widzi, ale jak podłącze urządzenie do telewizora to nie jest rozpoznawany. Wcześniej używałem tego dysku głownie do komunikacji z telewizorem. Bardzo proszę o jakiekolwiek porady, który pozwolą mi naprawić urządzenie, ewentualnie fachową ocenę, czy da się coś z tym zrobić, czy trzeba kupić nowe urządzenie.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Nau

SATAn_

New member
Bez reklam
Zadaj to pytanie na elektroda.pl. Moze ktos Ci pomoze w tej sytuacji. Moj po upadku, tez nie byl rozpoznawalny i niestety nic sie nie dalo z Tym zrobic co by sie oplacalo.

Tsubasa

New member
Bez reklam
Usuń wolumin, stwórz od nowa partycję i sformatuj ją. Jak nadal dysk nie będzie rozpoznawalny, to wklej smart dysku odczytany przez np. HD Tune > Health.
Jak podpinasz do TV dysk startuje poprawnie, tak samo jak po podłączeniu do komputera, czy słychać zatrzymywanie czy inne dźwięki?

Do góry