Avr 255+rsw12

Tribul

New member
Robiłem auto-kalibracje i dalej to samo. Skąd wiem ze gra całym pasmem? W subwooferze w trybie normal ustawiam sobie odcięcie pokrętłem,gdy dam odcięcie na 150hz (czyli max), to gra tak samo jak w trybie LFE gdzie ustawiony bylo na wzmacniaczu np na 60hz.

Tak wygląda tylna ścianka subwoofera

Attachments

• jbl.jpg
    jbl.jpg
    43,9 KB · Wyś: 228

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Próbowałeś przestawiać na subie to pokrętło z LFE na NORMAL? Dalej tak samo? Tak jak pisałem wyżej u mnie też pokrętło odcięcia jest nieaktywne(nie wiem czemu) ale działa odcięcie przez amplituner. A z tego co piszesz u Ciebie nie działają oba. Napisz na PW do kolegów co mają ten sam amplituner bo widziałem po wpisaniu w google ze jest troche postów odnosnie tego AV na HDTV albo do kolegi Blackninja, on jest obcykany w tych sprawach. Może coś doradzą więcej? Napisz jak by się sprawa wyjaśniła
Aha i spr jeszcze jak masz w ustawieniach AV czy niskie częstotliwosci ida tylko na sub czy "Main + sub" niektóre amplitunery maja ta opcje a nie wiem jesli jest Main + sub jak działa odcięcie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Jak w ampli jest odcięcie na 60Hz i przestawiasz w subie normal lub LFE to nigdy nie będzie różnicy, bo już do suba dochodzi obcięty sygnał.

Tribul

New member
Właśnie o to chodzi ze słychać różnice:/I to znaczną. Przedstawię sytuację tak: w ampli ustawiam Fronty na 60hz, w subie tryb LFE no i sobie gra, gdy przełączę w tym momencie w subie na tryb normal to ustawiając pokrętłem na np 100hz już słyszę że gra niżej, a nie powinno tak być. Więc o co chodzi?

Tribul

New member
Jeśli Fronty daję na Large to ustawione mam na LFE/ L+R, ale dawałem też na samo LFE. Jeżeli ustawię fronty na jakiekolwiek odcięcie to ampli automatycznie zmienia tryb na SUB, a subwoofer zawsze gra tak samo, jedyna różnica to to że w stereo w trybie LFE sub nie gra ( co w sumie zrozumiałe). Odcięcie dla frontów działa jak należy. Soft wgrałem najnowszy jaki znalazłem ale bez zmian.

Dodam jeszcze ze frontowe kolumny mam podłączone do wzmacniacze stereo HK 980 który podpięty jest do ampli poprzez PRE-OUT, ale nie wydaje mi się żeby to miało jakiekolwiek znaczenia dla pracy suba

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry