Automatyczny start amplitunera

aro600

New member
Witam

Mam pytanie czy mozna jakos skonfigurować tv (samsung ue65f8000) i amplituner H/K AVR-161 aby po wlaczeniu tv automatycznie uruchamiało sie KD ?

Mam zkonfigurowane w tej chwili tak ze:
Wszystko ladnie wspolpracuje podglaszam tv podglasza sie amplituner wyłączam tv ampli tez się wyłącza. Natomiast jak uruchamiam tv KD sie nie uruchamia musze albo włączyć pilotem od ampli albo zmienic w tv w ustawieniach głośnika na ,,odbiornik, , i wtedy kino startuje samo. Ale za kazdym razem po wlaczeniu na nowo jakby domyslniem mam znów w ustawieniach głośników ,, telewizyjne,, i musze zmieniac.

Czy wie ktos jak sobie z tym poradzić?

aro600

New member
Mam jeszcze jedno pytanie...nie wiem czy mam problem z dzwiekiem 5.0 czy tak ma być? W tv mam wybrane głośniki ,, odbiornik,, w ustawieniach moge wybrac tylko w menu ,,wyjście cyfrowe audio,, format dźwięku ,, PCM,, tryby ,,Dolby Digital,, i ,,DTS Neo 2:5,, sa niedostępne. Jak ogladam tv to dzwiek jest we wszystkich kolumnach ale wydaje mi sie ze glosnikach tylnych powinno byc slyszalne wiecej efektów. Jak wlacze z youtube jakis film np test dzwieku 5.1 to zamiast w tylnych glosnikach dźwięk odtwarzany jest w przednich ale jest jakby stłumiony.

Do góry