automatyczne włączanie się trybu EKO i zły dźwięk w G20

pila79

New member
Witam wszystkich, mam Panasonica TX-P50G20e od 2 miesięcy, od około miesiąca zauważyłem, że jakość dźwięku daleko odbiega od normy, dokładnie pojawia się buczenie jakby było za dużo basu (a nie jest), najgorzej jest na tvn i tvp1, mam cyfre +, sygnał bardzo dobry. Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że ten typ tak ma, producent nie popisał się głośnikami w tym modelu. Fajnie że wiem to teraz i wywaliłem 5tys by się denerwować złym, nieczystym dźwiękiem. Regulacja za wiele nie daje, zniekształcenia nie występują cały czas ale jak im się podoba. Nie wiem o co chodzi może ktoś wie proszę o opinie.
Druga sprawa, tv ustawiłem na wyłączony tryb eko i energooszczędność, wolę mieć lepszy obraz a nie zmulony tymi funkcjami. Tv pamięta ustawienia do momentu wyłączenia tv, gdy oglądam film wieczorem eko OFF, włączam rano eko ON...szału idzie dostać. Ile można to zmieniać a tv nie pamięta...czy ktoś miał podobnie? Prosze o pomoc co dalej...
Dziękuję i Pozdrawiam

dardob

New member
Posiadam tv 42 cale GW20 i również mam problem z dźwiękiem. Mianowicie na niektórych kanałach, szczególnie podczas oglądania wiadomości wydarzeń czy faktów, słychać buczenie. Jakby drgania powodowały jakieś zakłócenia w głośniku. Taki stan rzeczy występuje nieregularnie. Również posiadam Cyfrę+ i korzystam z wbudowanego tunera DVB-S poprzez moduł. Jeśli ktoś wie, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, to proszę o jakąś podpowiedź.
Wspomnę również, że obraz na moim tv jest bez zarzutu. Nie występują rozmycia ani inne niepożądane efekty.

pila79

New member
bawiłem się i marne efekty, tu kolega tez ma ten sam problem, może to wina metalowej obudowy tv lub sygnału z dekodera...zgłaszam do serwisu tak czy inaczej, ciekawe co z tym zrobią, ja tymczasem jestem rozgoryczony bo kupujesz coś żeby się cieszyć a jest odwrotnie

dardob

New member
Mamy dokładnie ten sam problem. Myślę, ze dekoder nie jest winny, ponieważ wcześniej miałem jakiegoś od cyfry i problem również występował. Wykluczyć raczej można sam sygnał od cyfry+ bo wtedy na DVB-T by nie pojawiały się takie zjawiska, a jak sam mówisz tam też występuje buczenie. Zresztą przy zapodaniu głośniej jakiejś muzyczki z pen driva problem rownież się pojawia. Jedyna możliwość to jakaś wada tv. Jeszcze tego nie zgłaszałem do serwisu. Narazie obserwowałem z nadzieją, że to chwilowe, jednak jak się okazuje "samo się na naprawi" Proszę o jakieś porady i ewentualną diagnozę takiego stanu rzeczy.

hcl4

New member
Nie wiem czy to pomoże, ale ja w swoim też coś takiego słyszałem takie buczenie przy niskich dźwiękach, ustawiałem i nic aż kiedyś podszedłem bliżej i odnalazłem co to było - mianowicie zewnętrzny moduł wifi był niedokładnie podłaczony i on brzęczał :) banalna rzecz. Nie wiem czy g20 mają coś takiego - ale może?

Do góry