Dali - też na nie patrzełem,
klipsch - jakieś takie kosmiczne
kef - myśląc o R500 a lepiej o R700 to juz poza moim zasiegiem finansowym, a na rynku wtórnym nie widać ( JBL i Paradigm raczej też sporadycznie się trafia )
Kolego Dzik87 - czym napedzasz te zensory ??
Narazie napędzam je gównę yamaha rx430rds ale jest całkiem spoko. Mi się generalnie dzwięk podoba, przestrzeń spora, fajna góra, bas, średnica też mocne wrażenie na mnie robiła, obecnie się przyzwyczaiłem. Niemniej jednak we wtorek powinienem mieć MArantza pm8005 i to teoretycznie powinien być mega przeskok. Później chce te Zensory spalić i kupić ikon6mk2 albo kef q700.
Paradigmy 9v.7 słuchałęm i odpadły z miejsca, bez większego wsłuchiwania. NA pm6005 ten twardy, wyższy bas tak dudnił, że po włączeniu utworu od razu je skreśłiłem, a tak mi je do mojej muzyki polecano na konkurencyjnym forum, jeszcze z nadem. Generalnie paradigmy 9v.7 byly znacznie mniejsze niz zensor 7. Samym wygladam na zywo mnie odstraszyly, a jak je podlaczono, to ten malutki niskotonowiec zagral, jak wygladal. Dali wyższe, lakierowane, niskotonowiec o wiekszej srednicy. Znacznie szersza scena byla na Zensorach, mega roznica.
W salonie w Pabianicach widzialem, ze maja w przecenie Triangle Colour. Nie wiem, jak to gra ale moze byc warte uwagi. Jeszcze ostatnio pisalem z forumowiczem, ktory porownywal Zensory z Castle Knight 5 i byl nimi zachwycony.