Audio Academy Phoebe III

jochan1234

New member
Jak w temacie,czy ktos je posiada może słuchał? Obecnie kosztują one 3100.Wtej cenie może coś lepszego kupi.Obecnie posiadam zensory 7.Bardzo mnie ciekawi czy są lepsze od moich zensorów.Ktoś mi je polecił,dlatego zakładam ten temacik.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
AA to bardzo fajne kolumny. Czy lepsze od Z7 to musiałbyś już sam odsłuchać. Nie miałem okazji na bezpośrednie porównanie. AA miałem okazję 2 razy odsłuchiwać i mi się podobały. Przyjemnie, energiczne i muzykalne brzmienie ze sprężystym basem. Napisz jaką masz elektronikę, wielkość pokoju i jakiej muzyki słuchasz? I co chciałbyś poprawić w brzmieniu względem Z7?

jochan1234

New member
Ano,chciałem kupić jag bass na lampach przedwzmacnicz no i ktoś zaproponował że do tej elektroniki lepiej pasują academy III niż moje zensory.Dlatego utworzyłem ten temat.Wiem że odsłuch jest najlepszy ,ale narazie pytam.

daroquaresma

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przez niektórych chwalone a inni uważają te kolumny za rasowe przeciętniaki (patrz forum audiostereo). Na pewno są bardziej wymagające co do elektroniki niż Z7. Ja przesiadłem się z BX6 na Phoebe i uważam że to są kolumny prezentujące poziom jakości o półkę wyżej. Posłuchaj ich sobie na spokojnie jakimś salonie z tym wzmacniaczem i sam ocenisz czy warto wymienić, najlepiej żeby mieli na stanie też Zensory. AA mają to do Siebie że nie robią piorunującego wrażenia ale z czasem zauważy się ich zalety.
Pamiętaj też o tym że to do kolumn dobierasz elektronikę a nie odwrotnie. Więc jeśli chcesz wykrzesać max możliwości z Zensorów to spróbuj dobrać elektronikę która to uczyni.

Do góry