ASUS VW222 a PS3

Berło

New member
Witam posiadam monitor ASUS VW222 i jestem z niego wielce zadowolony , jako , że mam troche kasy na boku postanowilem zakupic ps3 , ale za nim to zrobie chce mieć wszystko na gotowo . Mianowicie chodzi mi o to czy ten monitor nadaje się do połączenia z PS3 , wiem , że prawdopodobnie użyc bedzie trzeba kabla dvi-hdmi i tu też pytanie czy jest jakaś różnica w tych kablach jakie polecacie tak do 50 zł oraz jak bedzie z dzwiękiem , mam wzmacniacz i dobre głośniki jak rozumiem zwyczajnie jack do ps3 i smiga pozdrawiam i wielkie dzieki za odp

strikez

New member
Tak ten monitor sie nadaje. Posiada wejscie DVI-D czyli lopatologicznie takie hdmi bez dzwieku. Kabel HDMI z konsoli do monitora i pod monitorem przejsciowka na DVI. Dzwiek poprzez drugie zlacze w ps3 - MULTI A/V. W ustawieniach konsoli dajesz ze obraz poprzez HDMI a dzwiek przez multi. Na kablach sie nie znam i niech wypowiedza sie inni.

Berło

New member
dzieki za odpowiedz niestety dzisiaj dokonałem straszliwego odkrycia w monitorze jest tylko i wyłącznie wejście VGA ;/ ktos ma jakis pomysl , czy nadal opłaca sie podłączać ps3? Czy jakość nie bedzie beznadziejna ?

strikez

New member
nie sprecyzowales dokladnie modelu - masz vw222S ! czyli dodatkowo nietypowy format nawet bo 16:10 zamiast 16:9. Teraz zalezy czy twoj D-sub ma obsluge wylacznie sygnalu RGB czy rowniez komponentowego (y/pb/pr). Jesli ma obsluge komponentu to praktycznie nie powinienes widziec roznicy przy dobrym kablu ( na moim samsungu hd ready miedzy hdmi a takim kablem nie widze roznicy )

Berło

New member
Dzięki wielkie za odp , nie sprecyzowałem ponieważ tak podał mi everest . Gdzie mógłbym sprawdzić czy obsługuje ten sygnał o którym wspomniałeś , ile może kosztować taki "dobry kabel " o którym mówisz , i czego dokladnie potrzebowałbym zeby wszystko dzialalo sprawnie , bo ps3 lada dzien a ja zostałem z niczym ;D dzieki

strikez

New member
ile to nie wiem bo na kablach srednio sie znam. wpisz w google component to vga oraz component to d-sub i patrz po obrazkach bo sa 2 mozliwosci :) albo gotowy kabel z allegro albo component i przejsciowka na d-suba. Gdzie ? najlepiej zadzwonic na infolinie asusa :) ja do ps2 uzywam komponenta i to najtanszego z allegro a spelnia moje oczekiwania - przy podpieciu pod ps3 i tv hdready ja nie widzialem roznicy.

Berło

New member
gotowy kabel typu vga-hdmi ? Wkleiłbym link ale mam za mało postów zeby dodawać linki ;D Czy taki pierwszy z brzegu po wpisaniu "kabel vga-hdmi" spełniłby swoją rolę ? Dzwięk puściłbym przez wejscie słuchawkowe od ps3.

Czy może bardziej pasowałby popularny na allegro kabel o nazwie KABEL VGA PLAYSTATION 3 PS3 WII TV LCD ? Jakieś pomysły jakby sie sprawował?

Ostatnia edycja:

strikez

New member
ja po prostu weszlem w kable od ps3 i dalem wg ceny i szukalem najtanszego :) co pamietam najtanszy d-sub z hdmi to ok 18zl. dzwiek zawsze mozesz wyjsciem multi wyprowadzic z RCA

Do góry