Asus o!play mini - napisy w .mkvWitam Zakupiłem odtwarzacz Asus o!play mini, mam prob

czort83

New member
Asus o!play mini - napisy w .mkv

Witam
Zakupiłem odtwarzacz Asus o!play mini, mam problem z odtworzeniem plików .mkv z napisami, tzn. wrzucam plik np. movie.mkv + movie.txt i niestety napisów brak.
Próbowałem różnych rzeczy, zmiana formatu czasu z klatkowego na czasowy, to nic nie daje. W innych formatach napisy pojawiają się, problem występuje tylko przy .mkv
Czy ktoś może miał podobny problem albo wie o co tu chodzi ??

Z góry dzięki

Ostatnia edycja:

gandi77

New member
Witam
U mnie problem zniknął gdy zacząłem używać napisów w formacie srt
Konwersja z txt do srt to dosłownie sekunda,są też programy które robią to hurtowo,np jeśli masz kilka sezonów jakiegoś serialu.
Co dziwne,u mnie widzi zarówno format txt jak i srt,ale tylko srt działa bez problemu.

hibii

New member
mam film z napisami (mkv) jak włączyć zewnętrzne napisy z osobnego pliku, wystarczy ta sama nazwa pliku czy jak? gdy daję napisy to mam do wyboru tylko te oryginalne

witam, to mój pierwszy post tutaj

[Edycja]
wszystko w porządku, w linuksie nie miałem rozszerzenia srt po konwersji txt > srt

Ostatnia edycja:

drosophilia

Active member
Bez reklam
plik z napisami musi miec taka sama nazwe ja film, oprocz oczywiscie rozszerzenia :). Nie trzeba zmieniac napisow z .txt na .srt. Jak sie same nie zaczytaja automatycznie, to wchodzimy w opcje, napisy i wybieramy recznie z dostepnych wersji jezykowych.

Do góry