Witam.
Mam kilka pytań odnośnie playerków Asus.
Chciałbym dołączyć do grona szczęśliwców O!Play'a.
Jestem maniakiem filmów HD/DVD.
Jestem gotów kupić O!Play'a jednak borykam się z wersją.
Z tego co czytam to wersja Mini jest wersją jedną z najnowszych.
Wszędzie w jej opisach widzę obsługę dźwięków HD 7.1 czego nie widzę w R1.
Jak to ma się w wersji R1 ?
Czy jest jakiś firmware, w którym bez problemu możemy odpalić film na 7.1 zestawie ?
Kolejna kwestia to taka, że w sumie LANa nie potrzebuję, i to przemawia w wersji Mini. Że starczy mi playerek obsługujący wszystko co jest i mój dysk zewnętrzny.
Ale czytając niektóre tematy z odpalaniem YouTube w Asusie to uważam, że to bardzo dobra opcja, bo lubię sobie na PC odpalać teledyski HD przez HDMI na 42' Full HD w pokoju 4x3 m2.
I tu rodzi się pytanie, w oryginalnym firmwarze R1 nie ma obsługi YouTube ?
Czy jest jakiś zmodyfikowany firmware, który to dodaje do modelu R1 i działa to na tyle dobrze, że nie występują żadne zwieszki itp,itd,etc ?
Bo rozumiem, że w wersji mini tego nie odpalimy bo nie ma ani WiFi, ani LAN'a.
I kolejna sprawa, czytając pewne tematy ktoś pisał o wgraniu do modelu R1 zmodyfikowanego Firmware od którejś wersji ( już nie pamiętam ) i doszła obsługa WiFi.
Czyli rozumiem, że R1 jest przystosowany hardware'owo do odbioru sieci przez WiFi ?
I właśnie jest problem, bo mini kosztuje śmieszne pieniądze, a odpala wszystko to co mi potrzebne do szczęścia.
HD2 za drogie i bez sensu skoro to samo praktycznie mamy w wersji Mini
R1 znowu za stare ale widzę support dla tej wersji najlepszy ( sądzę dlatego, że jest najdłużej)
R3 to zupełnie dodanych wg. mnie kilka niepotrzebnych dodatków w porównaniu do wersji R1.
Mógłby ktoś mi odpowiedzieć na te pytania, głównie z dźwiękiem 7.1 o którym czytamy w praktycznie każdym opisie i na stronie producenta, że wersja Mini ma to na starcie bez zmodyfikowanych firmware'ów oraz z tymi serwisami typu YouTube w modelu R1.
Bo borykam się już sam nie wiem ale chyba nad R1 i Mini. Różnica ceny niewielka, ale nie wiem jak to jest z obsługą 7.1 na wersji R.1 bo chyba przerabia dźwięk do zwykłego DTS 5.1, a wersja Mini zapodaje pełne 7.1 <--- Wg opisu.
A po co teraz kupować, coś co nie daje nam wykorzystać obecnych możliwości filmów HD.
Głównie chodzi mi o ścieżki dźwiękowe Angielskie.
Czy w każdej wersji .. Mini, R1,R3, HD2 jeśli mamy film czy to mkv czy inny z kilkoma ścieżkami dźwiękowymi w jednym pliku to możemy sobie za pomocą (chyba) pilota wybierać wersję ? Np, Polska, Angielska, Włoska, Francuska ? Czy tylko Asus odpali tą która jest domyślna ?
Dziękuję za odpowiedzi, trochę zagmatwałem, ale poważnie chciałbym dołączyć do grona Asusowych O!Player'ów.