Aster HDTV

qura12

Member
Bez reklam
Jeżeli dadzą darmowy analog (nie wiem skąd taki pomysła ale może i tak bd ;p) to wyjdzie na to samo bo analog ok. 30-40 zł chyba jest

tucz

Member
michaelius napisał:
Hustler TV się przeniósł bo był w okolicach 90 kanału , przed przenosinami był włączony normalnie od 23 wieczorem.

Ale kurcze to jest paranoja , żeby żadnego info w necie nie było a maj za 2 dni.

Wcale sie nie przeniosl - na 89 jest Blue Hustler, a ten nowy to Hustler TV, wczesniej byl chyba dostepny jako iptv.
Teraz sa dostepne obydwa. Mi nie przeszkadzaja pojawiajace sie nowe kanaly, tylko w przypadku tego typu kanalow powinny byc one gdzies na koncu stawki...

michaelius

New member
Peek napisał:
1. DISCOVERY HD
2. HISTORY CHANNEL HD
3. TVN HD
4. EUROSPORT HD
5. C+SPORT HD
6. C+ FILM HD

Troche brakuje przewidywanego Polsatu Sport HD, ale może przed Euro dadzą...

Mam nadzieje , że PS HD bedzie bo inaczej to troche kicha, no i moze latem dolaczy zapowiadany TVP SPORT HD (zdaje sie na igrzyska mial ruszyc).

A tak pozatym to milo , ze nie ma HBO HD bede mogl ta telewizje bez zalu z kabla wywalic :)

PS. A kanaly chyba sa ukladane wedlug klucza , ze pierwsze numery ida dla platnych pakietow,pewnie ktos wymyslil , ze wtedy sprzedaz rosnie :D

Peek

New member
Bez reklam
Co co Polsatu Sport HD to jak już skończą testy to wtedy na pewno wejdzie do kabla. TVP Sport HD? Szczerze mówiąc nie wydaje mi sie żeby TVP uruchomiła chocby 1 kanał w HD w tym roku. Nie mogą nie dać Polsatu Sport HD na Euro, bo
straca kupe kasy na klientach, którzy odejdą do CP. A poza tym podawałem link, w którym było że trafi on do Astera, UPC i Multimedii.

qura12

Member
Bez reklam
Przeglądałem dzisiaj liste kanałów a tu ZONK! NIE MA POLSATU SPORT! Ale za to dostaliśmy AXN, AXN Crime i AXN si-fic. Na miejsce PS w analogu wszedł TVP Sport a na cyfrowmym kilka kanałów zmieniło swoje miejsce, znikneły fashion tv, zone romantica no i PS... Czy to może oznaczać że Aster skończył umowe z Polsatem na Polsat Sport i na PS HD nie mamy co liczyć?!?! Jeżeli tak to niezbyt dobre posuniecie ze strony Astera... Z drugiej strony nalezy się cieszyć 3 AXN i to bez żadnego pakietu dodadkowego (jak HBO itd.)

Peek

New member
Bez reklam
qura12, po twoim poście zdenerwowany zadzwoniłem do astera i zaczałem robić tzw. dym. Dowiedziałem się że jeżeli chodzi o Polsat Sport to z dniem dzisiejszym skończyła się umowa a polsat zazyczył sobie ogromną cene. Pan powiedział, że przewiduje, że Polsat Sport to kwestia kilku dni, ale o PS Extra i PS HD już trudno mu powiedzieć.

qura12

Member
Bez reklam
To dobrze że przynajmniej PS będą próbować negocjować... Ale jeżeli będzie normalny PS to w HD też powinien byc (patrząc na to co dawałeś wcześniej w linku).

michaelius

New member
qura12 napisał:
Przeglądałem dzisiaj liste kanałów a tu ZONK! NIE MA POLSATU SPORT! Ale za to dostaliśmy AXN, AXN Crime i AXN si-fic. Na miejsce PS w analogu wszedł TVP Sport a na cyfrowmym kilka kanałów zmieniło swoje miejsce, znikneły fashion tv, zone romantica no i PS... Czy to może oznaczać że Aster skończył umowe z Polsatem na Polsat Sport i na PS HD nie mamy co liczyć?!?! Jeżeli tak to niezbyt dobre posuniecie ze strony Astera... Z drugiej strony nalezy się cieszyć 3 AXN i to bez żadnego pakietu dodadkowego (jak HBO itd.)

Tia tez zauwazylem dzisiaj :) Chcialem sobie tenis poogladac a tu kicha.

No ale moze teraz bedzie im latwiej negocjowac caly pakiet z PS HD i extra

bluray

Banned
Kupiłem akcje Cyfrowego Polsatu. Redukcja była 88,5%.
Pozyskali 830 mln zł.

Jako posiadacz akcji CP (współwłaściciel) nie życzę sobie by kanały sportowe były gdziekolwiek indziej niż na platformie satelitarnej CP.
Zwłaszcza te z EURO 2008 ( w tym w HD).
Taka sytuacja ma powodować duży napływ nowych abonentów.
I moje akcje będą drożały i drożały.

Holt_

New member
Bez reklam
bluray napisał:
Kupiłem akcje Cyfrowego Polsatu. Redukcja była 88,5%.
Pozyskali 830 mln zł.

Jako posiadacz akcji CP (współwłaściciel) nie życzę sobie by kanały sportowe były gdziekolwiek indziej niż na platformie satelitarnej CP.

a uważasz, że sprzedaż praw do programów i pobieranie za nie stałych opłat od pośredników w postaci TV kablowych nie napędza kasy Polsatowi??

4pac

New member
Dziwnie sie gość tłumaczył mówiąc że Polsat zażyczył sobie dużo kasy za kanały sportowe...
A przepraszam - Aster mało sobie krzyczy za swój sygnał ?? Jakoś inne kablówki mają oba kanały sportowe i to za mniejsze pieniądze (np Spray)
Na co oni czekali że przestali nadawać PS??
Nie wiedzą że trzeba na nowo kupić sygnał od Polsatu?
Wg mnie to Aster więcej traci na braku tych kanałów w swoim kablu niż Polsat.
Niech werszcie ten operator zrozumie że nie liczy sie ilość ale jakość ....
No ale czas pokaże - najwyżej będą tracić na klientach.

4pac

New member
bluray napisał:

Wg mnie kablówki są raczej partnerem (rozprowadzają i płacą za sygnał ) niż konkurencją dla platform..
często gęsto w blokach nie ma możliwości zainstowanie anteny sat...

Peek

New member
Bez reklam
Spokojnie na infolinii powiedzieli że powrót PS to kwestia kilku dni. A teraz gdy jest okazja ponegocjować z Polsatem na temat PS Extra i PS HD. (Ten drugi pojawi sie na 80% przed Euro)

bluray

Banned
Chciałem pokazać pewnien sposób myślenia strategów POLSATU.
Prawda taka, że umowa z ASTER ws. POLSAT SPORT po prostu wygasła.

Dawno zwróciłem uwagę na zapowiedź. że wszytko co najlepsze idzie na kanał tgz. premium "POLSAT SPORT EXTRA".
Dlaczego ? Bo w przeszłości go nie oferowano i go nie ma w kablach.
Natomiast HD w kablówkach to jeszcze śpiew przyszłości.
I tu widzę małą szansę na PS w wersji HD.
Finansowanie:
To ASTER płaci dostawcy treści ( czyli TV POLSAT - nie mylić z CYFROWY POLSAT) uzgodniona kasę wg. stawki za każde aktywne gniazdko.

lapizapi

New member
Korzystam z aster wiele już lat i niestety firma robi sie z roku na rok coraz gorsza polsatu Sport już nie dodadzą z powrotem a z tego co wiem w ofercie Hd ma być TVN HD. Jak tak dalej będzie to chyba zakończę z nimi przygodę bo przy nich trzymał mnie tylko Polsat sport poza tym oferta programów jest beznadziejna

Do góry