Witam
Skoro tak się zarzekają, że do odbierania tego ichniego pakietu nie trzeba dodatkowych modułów, dekoderów od operatora, wystarczy sam standardowy telewizor z DVB-T... - nic tylko brać i się cieszyć

Moim zdaniem w takim układzie sygnał powinien bez problemu dać się odebrać nie tylko w drugim tunerze, ale także dać się rozdzielić na inne odbiorniki tv (z DVB-T oczywiście), np. zainstalowane w sypialni, kuchni. Teoretycznie na dowolną ilość tv
Jeśli zdecydujesz się na ich ofertę, daj znać czy to wszystko tak pięknie działa w praktyce. Jestem aż ciekaw z ciekawości
Odnośnie netu napiszę tak: wg. instrukcji mojego telewizora (Twojego pewnie też, sam pisałeś, że są to podobne modele), jest wymagana minimalna przepływność 1,5Mb/s dla obrazów o jakości SD, oraz 6Mb/s dla wysokiej rozdzielczości HD. Posiadam łącze 30Mb/s (nomen omen od wspominanej tu wcześniej Vectry), zatem ten warunek mam spełniony z nawiązką.
Natomiast telewizor mam połączony z domowym routerem kablem ethernetowym. Uważam, że jest to najlepsze rozwiązanie, dzięki któremu na odcinku telewizor<>router praktycznie wykluczamy wszelkie zakłócenia, spowolnienia transmisji (a w konsekwencji buforowania, itp.), itd., które zawsze są możliwe przy połączeniu bezprzewodowym. Wifi w telewizorze oczywiście też kiedyś próbowałem, zadziałało, ale skoro mogłem bez większych problemów położyć kabel, bez wahania wybrałem tę opcję.
To tyle w sprawie netu, bo zdaje się odbiegamy od tytułu dyskusji.
Pozdrawiam.
P.S. Niestety nie posiadam jak Ty tak bogatego wyboru dostawców tv: tylko kablowa Vectra, która koduje kanały, ale nie daje modułów, lub platformy satelitarne typu Cyfrowy Polasat lub nc+. Widziałem na klatce ulotkę Netii, coś tam pisali o sobistej tv, ale oni chyba dają po kablu telefonicznym, pewnie też z dekoderami, myślę, że drugiego tunera nie da się wykorzystać.
Ale z innej strony: oprócz CP z satelity, mam cały czas dostęp do 24 kanałów w bezpłatnej naziemnej DVB-T, w której mogę wykorzystywać w pełni możliwości 2 tunerów. Zatem nawet jeśli za już niecały miesiąc CP mi "zgaśnie" (wygasa umowa), nie pozostanę całkiem bez tv.