wszystkie z napisami str.
wybierz klawiszem sub.-podswietl napisy na biało te wylączone i klawiszem do góry tam gdzie masz ok.lub w dól.a nastepnie podswietl .ludzie pomóżcie dziś zakupiłem ową arivke podpiąłem pendriva kingstona 8 gb na którym miałem kilka filmów 720p mkv i divixy wszystkie z napisami str. i w żadnym z filmów napisy nie działają. jak klikam sub-t na pilocie to pokazuje mi że mam wyłączone napisy , klikam ok i szczał ki ale to nic nie daje tylko miga mi wtedy napisy: wył i nic się nie dzieje. wtf??
O co tu chodzi ??
Nie ma znaczenia jaka wersja... Ja mam Pro i Home.
Problem:
Wchodzimy w Centrum Sieci i Udostepniania
Zaawansowane ustawienia udostępniania
Włącz odnajdowanie sieci - TAK
Wlacz Udostepnianie Plikow i Drukarek - TAK
Wlacz Udostepnianie Chronione Haslem - NIE
Zezwalaj Systemowi Windows na zarzadzanie polaczeniami grupy domowej - TAK
To samo robimy dla sieci publicznej...
Udostepniamy dysk:
Klikamy praywm, wlasciwosci, zakladka udostepnianie - udostepnij zaawansowane
Udostepnij ten folder, wpisujemy nazwe udzialu
klikamy uprawnienia - pozaznaczac pelna kontrola dla uzytkownika wszyscy
Nastepnie dajemy zakladka zabezpieczenia, klikamy edytuj, i to samo co przy udostepnianiu...
JEZELI NIE MA UZYTKOWNIKA WSZYSCY TO:
klikamy dodaj, zaawansowane, klikamy znajdz teraz, wybieramy wszyscy, ok, nadajemy uprawnienia pelna kontrola, ok, ok i wsio...
Wsio ladzia i chula
P.S. Jak macie problem z siecia to prosze pisac... Jestem sieciowcema Windows 7 znam jak wlasne buty
![]()
djvolt, wielkie dzięki!!! Wifi z win 7 ultimate hula aż miło.
Nie ma znaczenia jaka wersja... Ja mam Pro i Home.
Problem:
Wchodzimy w Centrum Sieci i Udostepniania
Zaawansowane ustawienia udostępniania
Włącz odnajdowanie sieci - TAK
Wlacz Udostepnianie Plikow i Drukarek - TAK
Wlacz Udostepnianie Chronione Haslem - NIE
Zezwalaj Systemowi Windows na zarzadzanie polaczeniami grupy domowej - TAK
To samo robimy dla sieci publicznej...
Udostepniamy dysk:
Klikamy praywm, wlasciwosci, zakladka udostepnianie - udostepnij zaawansowane
Udostepnij ten folder, wpisujemy nazwe udzialu
klikamy uprawnienia - pozaznaczac pelna kontrola dla uzytkownika wszyscy
Nastepnie dajemy zakladka zabezpieczenia, klikamy edytuj, i to samo co przy udostepnianiu...
JEZELI NIE MA UZYTKOWNIKA WSZYSCY TO:
klikamy dodaj, zaawansowane, klikamy znajdz teraz, wybieramy wszyscy, ok, nadajemy uprawnienia pelna kontrola, ok, ok i wsio...
Wsio ladzia i chula
P.S. Jak macie problem z siecia to prosze pisac... Jestem sieciowcema Windows 7 znam jak wlasne buty
![]()
Witam, ma problem z Arivą a konkretnie mówiąc z połączeniem WiFi z komputerem pod Windowsem 7 home 64 bit . Karta jest zintegrowana z płytą główną ( Asus P5K Deluxe WiFi ) . Otóż po załadowaniu sterownika karty wyświetla się wprawdzie ikona w połączeniach sieciowych o karcie sieciowej WiFi ale z czerwonym krzyżykiem i pisze ( problem z kartą bezprzewodową lub punktem dostępu ) . Więc konfiguruje sieć wpisuje adres IP podany przez Arivę w moim przypadku jest to 192 168 59 254 i 255 255 255 0 . Ale nic to nie daleje . Odznaczam to wszystko o czym pisałeś .Udostępniam katalogi w którym mam filmy na kompie i nic .Ariva nic nie widzi i komputer nie widzi karty sieciowej Arivy . Wygląda to tak jakby sygnał WiFi nie wychodził poza mój komputer ( Brak sygnał pisze na ikonce ) .Kupiłem nową karte WiFi Pentagrama pod PCI ponieważ myślałem że moja jest uszkodzona .Wgrałem stery , dalej to samo. Stworzyłem też sieć i wpisałem adres SSid ( który podaje Ariva ) ale nic nie pomaga . Może podpowiedziałbyś mi co robię żle . Wgrałem też jeszcze raz czysty system wyłączyłem ścianę ogniową i dalej to samo . :blagam: pozdrawiam Zdzisław
Witam, ma problem z Arivą a konkretnie mówiąc z połączeniem WiFi z komputerem pod Windowsem 7 home 64 bit . Karta jest zintegrowana z płytą główną ( Asus P5K Deluxe WiFi ) . Otóż po załadowaniu sterownika karty wyświetla się wprawdzie ikona w połączeniach sieciowych o karcie sieciowej WiFi ale z czerwonym krzyżykiem i pisze ( problem z kartą bezprzewodową lub punktem dostępu ) . Więc konfiguruje sieć wpisuje adres IP podany przez Arivę w moim przypadku jest to 192 168 59 254 i 255 255 255 0 . Ale nic to nie daleje . Odznaczam to wszystko o czym pisałeś .Udostępniam katalogi w którym mam filmy na kompie i nic .Ariva nic nie widzi i komputer nie widzi karty sieciowej Arivy . Wygląda to tak jakby sygnał WiFi nie wychodził poza mój komputer ( Brak sygnał pisze na ikonce ) .Kupiłem nową karte WiFi Pentagrama pod PCI ponieważ myślałem że moja jest uszkodzona .Wgrałem stery , dalej to samo. Stworzyłem też sieć i wpisałem adres SSid ( który podaje Ariva ) ale nic nie pomaga . Może podpowiedziałbyś mi co robię żle . Wgrałem też jeszcze raz czysty system wyłączyłem ścianę ogniową i dalej to samo . :blagam: pozdrawiam Zdzisław
Powiedz mi skad leci sygnal WIFI -> Jakie urzadzenie to nadaje i jaka jest sila tego sygnalu?
Czy w Arivie dobrze zainstalowal sie sterownik i Ariva widzi siec? Czy siec jest zabezpieczona?
Ariva nic nie ucina przy 1x, może to skalowanie Twojego tv daje taki efektUporałem się z tym nie wiedziałem że nazwa musi być taka sama ale mam jeszcze jeden problem gdy załączam film to ucina go trochę ( zoom na 1x ) żeby było dobrze muszę ustawić 0.9X więc za każdym razem muszę klikać kilka razy zoom Czy da się to jakoś ustawić aby było automatycznie skalowane ?
Karta sieciowa WIFI USB TP-LINK WN321G czy ta karta wifi będzie współpracowała z ariva????
na stronie producenta są sterowniki do linuksa.
mam ją w domu dodatkowo do laptopa a szkoda mi kupowac nową.
pozdro
mirsmi![]()
sterowniki zaimplementowane w sofcie są póki co do jednego cheapsetu tj. rtl 8191. )
Powiedz mi skad leci sygnal WIFI -> Jakie urzadzenie to nadaje i jaka jest sila tego sygnalu?
Czy w Arivie dobrze zainstalowal sie sterownik i Ariva widzi siec? Czy siec jest zabezpieczona?
Witam, wygląda na to że kolega powinien stworzyć sieć ad hoc (komputer-komputer), jest taka opcja w ustawieniach sieciowych ARIVY (mnie się to jednak nie udało), mam modem-router SPEEDTOUCH 716 świetnie się spisuje ale jest tylko "G" (54 Mps) i filmy 720p się "tną" więc dokupiłem router "N" a konkretnie Tp-Link TL-WR740N obsługujący prot. "N" podpiąłem go za SPEEDTOUCH`em komputer pokazuje mi połączenie na 150 Mbs (czyli extra) a filmy tną się dalej - po kablu jest ok. ręce mi opadają - zalicytowałem pena 16 GB i pewnie będzie po problemie, ale nie po to jest sieć żeby z niej nie korzystać, może ktoś podpowie jak ustawić połączenie ad hoc z ARIVĄ.