Sorry za amatorskie pytanie. Ale gdzie można tego dokonać ? Jak ?lukaszkrk napisał:logujesz sie telnetem
Sorry za amatorskie pytanie. Ale gdzie można tego dokonać ? Jak ?lukaszkrk napisał:logujesz sie telnetem
500 GB bez zasilania chodzi bez problemów.NA Ferdku i Wdeku.Kijek1 napisał:Posiadam WD element 2,5" 320gb, i niestety są problemy. Pisałem o tym parę postów temu. Zmiana klastra jednak nic nie dała. Teraz testuję z zasilaczem. Kabel Y i do niego podłączony zasilacz sieciowy USB 5V 500mA. Jak na razie, po obejrzeniu paru filmów ok. W tym tygodniu będę miał dark knight 1080p 30gb, i wtedy zobaczymy. Koszt takiego zasilacza, to około 20zł (na allegro są nawet jakieś chińczyki po 2zł).
A wpisałeś num=2 w drugiej linijce?slr napisał:probowalem tez dopisac w tym pliku drugi skrot ale narazie bez skutku i zawsze jest widoczny ten pierwszy wpiskwestia potestowania i pewnie wyjdzie
![]()
U mnie to jakieś 5-10 min trwało. Jeśli tylko mruga pendrive i nic się nie pojawiło na ekranie, to chyba nie może przeczytać pliku z pendrive'a.4malina napisał:Ponieważ to mój pierwszy post - witam Wszystkich!
i od razu pytanie:
-jak długo trwa aktualizacja firmware? - od 40 minut mruga mi kontrolka w pendrivie i nic się nie dzieje. Obawiam się wyłączyć zasilanie żeby nie uszkodzić odtwarzacza.
Już to testowałem.slr napisał:chyba probowalemi tez to nic nie dalo najwyzej jak mozesz testnij
![]()
Jakiej firmy masz dysk i jakie pliki odtwarzasz?rydzyn napisał:500 GB bez zasilania chodzi bez problemów.NA Ferdku i Wdeku.
Witam, mam pytanie na temat odtwarzania plików mkv z profilem High@5.1. W specyfikacji podają że Ariva odtwarza ten profil częściowo, a jak jest w rzeczywistości ? Mam trochę filmów w tym profilu i nie wiem czy będą odtwarzane na Arivie?slr napisał:testy robilem na plikach reklamowych telewizorow Philips, Samsung, Sony by wiedziec jak ariva poradzi sobie z wysokim bitratem.
Co do plikow 1080p to player kupilem po to bym mogl ogladac pliki zassane z internetu a nie normalne BlueRay filmy i do tego ten player zostal tak naprawde stworzony bo nie ma w nim przecierz napedu optycznego. I normalna sprawa jest ze pliki sciagane z netu (filmy w .mkv 720p i 1080p) w 95% nie sa typowymi pozycjami fullHD w rozumieniu rozdzielczosci bo nie maja wlasnie 1920x1080 ale sa obciete poprostu z czarnych pasow by zaoszczedzic przestrzen pliku na obraz.
Wiekszosc osob na tym forum czyta o arivie wlasnie po to by wiedziec czy filmy z netu im zadziala czy tez nie, dlatego tez ja jak i inni ludzie potestowali takie i inne pliki by byla jasnosc czy te pozycje dzialaja i dzialaja w 100% jezeli sa to pozycje znanych grup scenowych i p2p bo takie filmy sie sciaga najczesciej z internetu czy to sa xvidy/divxy czy tez pozycje x264. Po to tez sa wymyslone pewne standardy kodowania by w nich filmy byly kodowane i ariva jest z nimi zgodna i jest to zaznaczone w specyfikacji.
Naprawde duzo filmow juz na arivie obejrzalem od jej zakupu i byly to pozycje 720p i 1080p (te obciete jak i te "prawdziwe") wszystko dziala bez problemu jak i trailery filmow sciagniete ze strony apple trailers jak i yahoo movies. Pozycje xvid/divx filmow i seriali takze dzialaja bez problemu.
To tyle dla ludzi ktorzy kupuja lub chca kupic arive wlasnie po to by obejrzec na swoim TV seriale i filmy HD jak i SD sciagane z netu. Ci ktorzy szukaja tutaj odpowiedzi na pytania o formaty muzyczne i inne video specyficzne jakies pytajcie dalej a ci ktorzy to potestowali i tez sie tym interesuja moze odpowiedza wam na pytania.
Mnie interesowalo czy ariva radzi sobie z formatem .mkv 720p i 1080p i radzi sobie bez zajakniecia a xvid jest dodatkiem dla mnie a muzyki i tak nie slucham na czyms takim i nigdy nie sluchalem. Pozatym jest to player VIDEO HD glownie i do tego sie swietnie nadaje za takie pieniadze 370-399 to naprawde super sprzet, jezeli ktos szuka czegos bardzo rozbudowanego niech sobie kupi popcorna albo korra.
slr napisał:<ciach)
probowalem tez dopisac w tym pliku drugi skrot ale narazie bez skutku i zawsze jest widoczny ten pierwszy wpiskwestia potestowania i pewnie wyjdzie
![]()
talesbite napisał:Ja ostatnio zakupilem dysk PQI H550 320GB i chodzi bez zajakniecia.
Wybieralem dysk, ktory pobiera do 1A, no i w testach wypadl niezle.
Dysk LG którego przewód ma 2 wyjscia usb jeśli by sobie jakis odtwarzacz nie dawał rady z napięciem ale podłanczam tylko jeden bo tak jak pisałem ferdek i wudek sobie spoko z tym radzi a pliki MKV.Kijek1 napisał:Jakiej firmy masz dysk i jakie pliki odtwarzasz?