arcam AVR600 czy Pioneer SC-LX83?

Deimos

Banned
No ostatnio już sporo nawymieniałem chciażby szafki z granitu z tej firmy:
Audio Philar
Pomiędzy ampli a końcówkami mocy doszły porządne kable chincz Qed Signature Audio S. Do kolumn stereo ( MA-GS-20) też Qedy Silver Spiral.
Teraz doczepiam kolumny górne wysokościowe czyli Monitor audio GS-LCR, w Denonie takiej opcji nie miałem. Kable do nich to Chord odyssey 2 + listwy maskujące kable itd....
Ale czekam bo w jednej końcówce mocy dwa tranzystory zasłabły i z Niemiec jadą nowe, ale już komplet 8 sztuk będą wymieniane...
Cały czas jakieś pomysły mi wpadają do realizacji...a końca nie widać...
Najchętniej to bym moją starą wymienił, ale to też duże koszty...:mrgreen:

Ostatnia edycja:

Cyborg65

New member
Witam

Deimos
Jak coś potrafi naprawdę zagrać to przy marnym pomieszczeniu zagra trochę słabiej i jest OK
Jak coś gra jak niektóre firmy i w marnym pomieszczeniu zagra jeszcze marniej to wychodzi pryta do bólu.
No są i takie firmy gdzie wspomniana pryta to jest w promocji :mrgreen:
P:lol:zdrawiam

Ostatnia edycja:

afrik71

New member
To tylko potwierdza, że zmierzyli moc bierną :)
"Moc bierna w obwodach prądu sinusoidalnie zmiennego jest wielkością konwencjonalną, w sposób umowny opisującą zjawisko pulsowania energii elektrycznej między elementem indukcyjnym lub pojemnościowym odbiornika, a źródłem energii elektrycznej lub między różnymi odbiornikami. Ta oscylująca energia nie jest zamieniana na użyteczną pracę."
Gdyby podali przesunięcie fazowe można obliczyć moc czynną i ampli nie zużywa mocy z sieci więcej niż obliczył i sprawdził to sam producent czyli 330 watt.

Dla ścisłości
Moc pozorna to suma mocy czynnej i biernej
Moc bierna powstaje pod wpływem obecności elementów indukcyjnych i pojemnościowach w odbiornikach, najlepiej jeśli przsunięcie fazowe wywoływane przez jedne jest kompensowane przez drugie (idealnie gdy moc bierna wynosi 0)
Dotyczy to urzadzeń trójfazowych

Do góry