Apple IPod vs. Sony Walkman

Peek

New member
Bez reklam
Witam
Zastanawiam się nad zakupem jednego z tych 2 odtwarzaczy. Interesuje mnie pojemność 8GB. Myślałem tez o Samsungu, ale o ile wiem powyżej bariery 4GB już ich nie ma. Co polecacie jeśli chodzi o jakość dźwięku i wygodę używania? interesuje mnie Ipod Nano 4G oraz Sony Walkman NW-A808. Nie interesuje mnie Ipod classic, bo z nim raczej nigdzie nie pójdę z uwagi na rozmiar i wagę, a do filmów w podróży mam PSP. Moja biblioteka muzyki to PC, więc i tu Classic nie znajdzie zastosowania. Chodzi i wyłącznie słuchanie muzyki w podróży na małym sprzęcie. Co wybrać?

colargol777

New member
witaj

ja bym wybrał iPoda. już mówię dlaczego. byłem w saturnie i przeglądałem mp3, ponieważ potrzebuję czegoś lekkiego i intuicyjnego w użytkowaniu - do biegania :) wg mnie walkmany są niewygodne, ponieważ nie mają dotykowych przycisków. w iPodzie sprawdza się to i d e a l n i e. a i przycisk blokady odtwarzacza jest w doskonałym miejscu. ja bez zastanowienia brałbym ipoda i tak w najblizszym czasie zrobie. zadne empetrojki creativa czy innych producentow. sluchawki iPoda tez sa baaardzo dobre, a jesli Ci nie odpowiadaja to polecam Koss Porta Pro.

PS: jesli Cie stac, to kup Creative Aurvana Live! swietne sluchawy ciekawie brzmia z ipodem, bo z moja nokia niestety dudnia.... ale aurvany przez kryzys poszly w cene o 250% wiec wiesz. kiedys chcialem je kupic, kosztowaly 140 zl. teraz? tyle co sennheisery hd555, warte ok 350zl.... roznica jest.
Polecam takze firme AKG, mi sennki nie podchodza mam hd 555 wlasnie i ich dzwiek srednio pasuje moim uszom :) ja preferuje tylko nauszne a nie wtykacze do uszu :p

pozdrawiam

darkmajin

Member
Bez reklam
skoro itak wozisz psp wrzuc na psp... mam 32gb i miejsca na muze/gry/filmy jest troche....w kazdym razie nigdy nie obejrze ani nie przeslucham takiej ilosci jaka tam wrzuce :)

Do góry