Apple i 65-calowy OLED TV ... ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Apple i 65-calowy OLED TV ... ?

Co jakiś czas pojawia się informacja, że oto Apple już już wprowadza do swej oferty telewizory.
Tym razem informacja dotyczy roku 2015 i OledTV Appla.

Według The Korea Herald, amerykańska firma wprowadzi na rynek w 2015 65" OLED TV ...

Nowy model ma być oparty o OLEDT TV LG.
Czy wg Was tym razem kolejna podpucha ???
fullhd

spinacz66

New member
Bez reklam
Może chcą rozszerzyć swój rynek produktów na iphony i lapach się już tak dobrze nie sprzedają jak by chcieli (przykład samsung sprzedaję swój dział laptopowy dzisiaj czytałem w gazecie)fajny zestaw by był jak była by możliwość bezprzewodowej komunikacji z macem

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jedno jest pewne, jak wprowadza do oferty TV, to obsluga, a co za tym idzie caly interfejs bedzie dzialal wybornie.
Wrzucą naturalnie oferte Appstore, a to by bylo cos, mila odmiana na rynku.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Może chcą rozszerzyć swój rynek produktów na iphony i lapach się już tak dobrze nie sprzedają jak by chcieli (przykład samsung sprzedaję swój dział laptopowy dzisiaj czytałem w gazecie)fajny zestaw by był jak była by możliwość bezprzewodowej komunikacji z macem

Mozesz cos wiecej napisc o tej sprzedazy laptopow przez samsunga - jaka gazeta i co bylo tam napisane ?
A co do Apple to tv bedzie kosztwoal mysle wiecej jak Lg...

spinacz66

New member
Bez reklam
Pc Format i CD-Action jedyne sensowne magazyny komputerowe w Polsce Napisali że samsung szprzedaję dział laptopowy Bo ponosi straty szuka nabywcy(tosamo się dzieje co w listopadzie z OCZ Toshiba kupiła,Sony też sprzedał swoje vaio) a skupia się na telefonach i TV

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pc Format i CD-Action jedyne sensowne magazyny komputerowe w Polsce Napisali że samsung szprzedaję dział laptopowy Bo ponosi straty szuka nabywcy(tosamo się dzieje co w listopadzie z OCZ Toshiba kupiła,Sony też sprzedał swoje vaio) a skupia się na telefonach i TV

Dzieki za wiadomosc..

spinacz66

New member
Bez reklam
;)Nie ma za co trzeba dzielić się nowinami Jeszcze Facebook kupił Oculusa za 2 miliardy $,Nokia pokazała 3 samrty z androidem wreszczie

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Ja kupiłem wczoraj tymbarka 2L. Piszą o mnie? :D

Jak dla mnie to może i fajnie, pewnie nowy poziom jakości interfejsu się pojawi, może inne firmy coś podpatrzą i pokopiują :>
Ale cena będzie pewnie typowa dla Apple - wysoka.
Tj. jeśli LG ma kosztować powiedzmy 7000$, to Apple podejdzie pod dyszkę.

Ruter19

New member
Moim zdaniem prędzej wezmą matryce od Sharpa anie od LG :D bo jak od LG to żal będzie. Gdzie takie LG do Sharpa Retiny albo IGZO. Taki TV od Apple z Retiną to by było istne szaleństwo :)

spinacz66

New member
Bez reklam
Albo od samsunga bo się już pogodzili jak czytałem Apple i Samsung współpracują ze sobą w kwesti CPU do tel wię matryce możliwe że od nich wezmą

peterka1000

Member
Bez reklam
Znając politykę cenową Apla , to jak gówno zwane Ifonem potrafi kosztować 4000 zł to Tv taki w 65 calach będzie kosztował 50000 zł . :)

Ruter19

New member
Albo od samsunga bo się już pogodzili jak czytałem Apple i Samsung współpracują ze sobą w kwesti CPU do tel wię matryce możliwe że od nich wezmą

Nic się nie pogodzili tylko Samsung zwyczajnie produkuje dla nich procesory, nic nadzwyczajnego. Pewnie maja najlepsza cene jak i wydajnośc produkcyjną a co do wyświetlaczy, jak oni mogli by wziąć matryce od Samsunga ? jak ma gorsze od Sharpa jakoś do tej pory w iPhonach sa Retiny. Za duzo szalejesz w komentarzach pod każdym tematem ;)

spinacz66

New member
Bez reklam
Nic się nie pogodzili tylko Samsung zwyczajnie produkuje dla nich procesory, nic nadzwyczajnego. Pewnie maja najlepsza cene jak i wydajnośc produkcyjną a co do wyświetlaczy, jak oni mogli by wziąć matryce od Samsunga ? jak ma gorsze od Sharpa jakoś do tej pory w iPhonach sa Retiny. Za duzo szalejesz w komentarzach pod każdym tematem ;)

tylko stwierdzam fakty co pisali w PC format Po zakończonej sprawie w Kalifornijskim sądzie po werdykcie Obie Strony się spotkali i dochodzą do porozumienia palca sobie tego nie wysałem ;-) Tak po za tym wojna o patenty była farsą jak wychodzi że jeden drugiem kradł wyrok jak czytałem parę artykułów chodziło o ceny procesorów bardziej dogadać się nie mogli

Walka i współpraca (arty.PC Format)

Smaczku sporom patentowym dodaje fakt, że Samsung jest głównym dostawcą komponentów do urządzeń Apple. W koreańskich fabrykach powstają m.in. zaprojektowane przez Apple procesory A6, używane w iphone’ach i ipadach. Apple jest też największym odbiorcą pamięci flash produkowanych przez Samsunga. Mimo zaciekłej rywalizacji na rynku smartfonów obie firmy rozmawiają o przedłużeniu ścisłej współpracy na rynku komponentów na lata 2013–2014.

cały artykuł

Apple kontra Samsung - Aktualności - PC Format

Ostatnia edycja:

Ruter19

New member
To że Apple kupuje od samsunga procesory i pamięci nie znaczy że się kochają, tu chodzi o miliony $. Jak byś miał co roku iPhona to bys wiedział że Samsung ma grosze wyświetlacze od Sharpa. Nie kłuć się ;) bo ty tylko czytasz a ja kupuje :)

spinacz66

New member
Bez reklam
Ja się nie kłuce :) lubię czytać aktualności co do tel apple jak dla mnie od 4 kosmetyczne zabiegi mało nowości apple idzie marketingowo widać dobrze na reklamach że ma ukryty przekaz podprogowy jeśli wiesz co to jest?Sam używam androida od początku dla mnie jest najbardziej funkcionalny system mobilny w apple irytuje mnie i nie tylko mnie brak slotu na karty pamięci i zgrywanie treści przez program a w robotku działa jako dysk wymienny bez niczego

Ruter19

New member
Nie zakładaj z gory ze jesteś mądrzejszy "podprogowy" kup sobie 64giga i nie potrzebna ci wtedy karta :) zresztą chyba nie trzymasz calego zycia w telefonie :D miedzy 4 a 5 i5s to przepasc. Funkcjonalniejszy Android xD nie mamy o czym pisać sorry Winnetou odpadam. pozdrawiam

Do góry