Aplituner KD Marantz NR 1601

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Tutaj na forum będę kupował. Ceny trochę lepsze.
Tylko znów nie wiem. Już był Denon a teraz nie wiem. Denon czy Marantz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Czytam, oglądam, kombinuje i na razie nic nie kupuje :-D Zawsze coś nie pasuje. A to mało wejść, a to mało dekoderów, a to ... Teraz zainteresowałem się Harman Kardon AVR 360. Tylko od razu na wejściu przeraża mnie informacja:

"Sprzęt marki Harman Kardon objęty jest 1-roczną gwarancją, realizowaną w systemie door-to-door przez autoryzowany centralny serwis."

Tylko rok gwarancji? I czy ten amplituner obsługuje 3D? I ogólnie co możecie o nim napisać. Wart zainteresowania?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Rok gwarancji ale robią jak się poprosi do 2lat. AVR360 przychodzące teraz w dostawach obsługuje 3D i jest o tym info na kartonie, we wcześniejszych trzeba wgrać nowy soft.
Mam teraz AVR360 i napędza LS60.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Denon, Marantz, Harman Kardon a może coś innego?

A coś więcej mógłbyś napisać o tym ampli? Wart zakupu? Sprawdzi się w muzyce i w kinie po połowie? I co też ważne - puszcza sygnał w trybie czuwania?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Nie puszcza sygnału w trybie czuwania. Możesz to uzyskać omijając amplituner, a podłączają do niego tylko dźwięk z satki.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
I tu tworzy się kolejny problem. Kupując ampli chciałbym go wykorzystywać a nie pomijać. A akurat Denon mam mało wejść optycznych a nie wiem czy wychodząc optykiem z Tv puści mi DD z innych źródeł niż wbudowany dekoder.

kret020573

New member
nie marudz tylko kupuj tego Marantz-a u mnie chodzi bez problemu min 15 godz. dziennie. Nie ma mowy aby po tym czasie był jakoś ciepły. U mnie dekoder n-ki jest cieplejszy o wieleee po godzinie. No cóż audioklan nie rozpieszcza sprzedawców jeśli chodzi o prowizje dlatego raczej Marantz-a Tobie nie zaproponują.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Marantz 1601 już nie wchodzi w grę. Nie spełnił moich wymagań. teraz ewentualnie z Marantza to model SR5005 ale jest daleko na mojej liście.

Do góry