tkrawczyk napisał:Calosc wydana bardzo dobrze. Obraz i dzwiek jak przystalo na Full HD (PL lektor DD 5.1 - przyjemny dla ucha, w przeciwienstwie do tego Pana z "Quantum of Solace")
tkrawczyk napisał:Mysle, ze kazdy kto mial okazje ogladac "Quantum of Solace" osobiscie doswiadczyl roznicy.
rufus1988 napisał:Oooojest jakaś opinia
Ja zamówiłem na allegro za 109zł, mam nadzieje ze będzie to to samo wydanie (również dwupłytowe). Nadal oczekuję filmu. . .pozdrawiam.
Jedno pytanie: czy obraz wypełnia cały ekran ?? czy nadal panorama??
gadzeciaz napisał:Poważna wada to ta że obraz wyświetlany jest z pasami i nie wykorzystujemy swojego telewizora w 100%.
Nie mogę się z tym do końca zgodzić. Osobiście preferuję wersję oryginalną (ewentualnie z napisami), ale jako klient chcę mieć wybór - tym się różni kino domowe od kina. Biedni Niemcy 95% produkcji zagranicznej MUSZĄ oglądać u siebie w wersji zdubbingowanej - u nas jest jeszcze gorzej, bo dominuje lektor, a oryginalne dialogi są praktycznie niesłyszalne. Lektora nienawidzę, ale czasami polski dubbing jest lepszy od oryginału (np. "polski" król Julian w Madagaskarze miażdży, w przeciwieństwie do przeciętnego głosu Sashy Barona Cohena). Moja matka nie lubi czytać napisów (niedowidzi), więc wybiera lektora lub dubbing i jako klient ma do tego święte prawo.mat74 napisał:tkrawczyk- napisalem , ze rozumiem osoby niedowidzace no i analfabetow inne przyczyny nie przychodza mi do glowy
a co rozumiesz przez "wersje domowa " ?!
wydajac kase na "kino domowe" i biorac plyte do reki licze na to ,ze bede mogl obejrzec film w wersji i z "klimatem" jak najbardziej przypominajacym seans kinowy i osobiscie uwazam ,ze jesli ktos preferuje inny sposob ogladania ,to np.zakup plyty BD mija sie z celem , niech lepiej poczeka az w telewizji go puszcza np. w TVN HD - napewno bedzie z lektorem ,a i w czasie reklamy bedzie mogl po chipsy skoczyc bez "utraty klimatu"......
pejotpe napisał:Nie mogę się z tym do końca zgodzić. Osobiście preferuję wersję oryginalną (ewentualnie z napisami), ale jako klient chcę mieć wybór - tym się różni kino domowe od kina.