Ampltuner do Wharfedali 8.4

chudymiko

New member
Witam jestem nowym uzytkownikiem forum. Chciałbym poznać wasze opinie co do wyboru amplitunera do głosnikow Wharfedale diamond 8.4. Interesowałby mnie jakis amplitunerek do 1400zł. Zastanawiam sie nad takimi amplitunerami:
Denon 1706
Denon 1507
H/K 130
Yamaha 559
Pioneer 916
A moze wy macie jakis fajny pomysl?
Moj pokoj ma 15m2

Przemcio73

New member
chudymiko napisał:
Witam jestem nowym uzytkownikiem forum. Chciałbym poznać wasze opinie co do wyboru amplitunera do głosnikow Wharfedale diamond 8.4. Interesowałby mnie jakis amplitunerek do 1400zł. Zastanawiam sie nad takimi amplitunerami:
Denon 1706
Denon 1507
H/K 130
Yamaha 559
Pioneer 916
A moze wy macie jakis fajny pomysl?
Moj pokoj ma 15m2
Witam. Posiadam kolumny wharfedale 9.5 w jednym pokoju. Do tego mam podłączony ampli 1705 (model z zeszłego roku) oraz dvd 1930 (z tego roku:D ) i wszystko gra jak należy. Zależało mi na w miarę neutralnym dźwięku, więc wybrałem denona. Z tego co się orientuję to yamaha z tego zestawu jest także dobra - zagra ładnie w kinie a także w stereo. Denon 1507 i 1706: http://www.denon.pl/site/frames_main.php?main=prod&ver=&MID=3&sub=1&action=detail&Pid=299 oraz http://www.falkomarket.pl/sklep,231,,,03,,pl-pln,250198,0.html - Porównaj je sobie. Choć ze specyfikacji nie dowiesz się jak naprawdę brzmią. Na Twoim miejscu bym je po prostu przesłuchał. Ja jednak polecałbym denona:D
pozdrawiam

chudymiko

New member
Czytajac inne forum zauwazylem ze duzo ludzi chwali model onkyo 603;) moze byłby to lepszy wybor od wyzej wymienionych amplitunerow tym bardziej ze teraz wszedzie sa wyprzedaze tego modelu:)
Co o tym myslicie??

Przemcio73

New member
chudymiko napisał:
Czytajac inne forum zauwazylem ze duzo ludzi chwali model onkyo 603;) moze byłby to lepszy wybor od wyzej wymienionych amplitunerow tym bardziej ze teraz wszedzie sa wyprzedaze tego modelu:)
Co o tym myslicie??
Skoro są wszedzie wyprzedaże to "hulaj dusza piekła nie ma"!!:D :D Daj sobie spokój z onkyo...

Ostatnia edycja:

masaj007

New member
Diamondy 8.4 grają dość specyficznie. Grają mało dynamicznie ale za to ciepło i przyjemnie. Ja bym dołożył do tych kolumn Denona. Powinno to trochę "zunifersalić" zestaw bez jakiś zgrzytów

Fatman_1

New member
Bez reklam
Taaaaa... zgadzam się z Masajem 007. Denon do tych kolumn to chyba najlepszy wybór. Troszkę je trzeba rozjaśnić i górną średnicę wyciągnąć na przód.

Do góry