Amplituner z dobrym przetwornikiem C/A i przedwzmacniaczem

kociol1978

New member
Witam
Obecnie jestem posiadaczem sprzętu jak w podpisie, jednak nie do końca jestem z niego zadowolony jeśli chodzi o stereo, zastanawiam się jak mogę poprawić tą sytuację i narazie przyszło mi do głowy wymienić ampli na spełniający warunki jak w temacie, z wyjściem pre-amp, rozszerzyc system o końcówkę mocy. Być może wymienić też fronty. Powierzchnia pokoju to 18m2.
Komputer jest podstawowym źródłem dziwęku i obrazu, karta muzyczna podpięta do ampli optycznie, najczęściej pracuje w trybie DTS connect (o dziwo dzwięk jest wtedy dużo lepszy niż PCM)
może mi ktoś coś doradzi w tym kierunku? Lub alternatywne rozwiązanie? :)
Pozdrawiam

kociol1978

New member
Pytanie raczej czego nie słucham :) Nie słucham techno, rapu, HH, Disco polo :) Raczej też nie słucham muzyki klasycznej. Najczęściej Rock w szerokim tego słowa znaczeniu (Od metalu, poprzez np Led Zeppelin, Pink floyd do liryki jak np Lene Marlin, Rebecca Pidgeon, Katie Melua) czasami jakis jazz czy blues, wiec zakres bardzo szeroki.
Nie lubie przejaskrawień, jak np niskie tony tracą kontrolę i bas przeradza się w buczenie, wole odrozniac bez pudła czy to była perkusja czy gitara basowa :) tony wysokie jak są przesadnie rozjaśnione też mnie to drazni, czyli stare dobre altusy odpadają ;) Obecny system gra prawie akceptowalnie, jednak czasem czegoś brakuje, może przestrzeni, stereofoni, czasem dynamiki. Jakiś amlituner musi pozostac, bo jednak proporcje kino - muzyka to u mnie 50/50
Jestem gotow na ampli+ewentualny wzmacniacz stereo (lub sama końcówka)+ fronty przeznaczyć do 8tyś

Do góry