Witaj,
Dylemat potencjalnie nieużywanego lub za mało używanego kina domowego rozwiązał się u mnie w postaci amplitunera stereo, czyli tok rozumowania podobny. Wybrałem HK 3490 choć raczej ukierunkowywano mnie na model 3390. Wynikało to z pragmatycznej oceny potrzeb - łącza cyfrowe pozwoliły mi podpiąć bezproblemowo XBOX-a (optyk). Muzykę dla wygody trzymam głównie we flac-ach, synek lubi pooglądać ulubione bajki, stąd podpiąłem wynalazek, co zwie się Dune HD Duo, również bezproblemowo (koaksjalny). To BR nie ma, ale z tej samej firmy można rozważyć Dune HD Maxa. Jeśli lokalny storage niepotrzebny, bo nastawiamy się na płyty BR lub mamy serwer NAS postawiony, można się zorientować na ASUS O!Play BDS-700. Podłącza się tak samo.
To są rozwiązania bardziej ze światka komputerowców, co nie zmienia faktu, że skuteczne i dość estetyczne. A nadmiar gotówki można przekierować na kolumny. Zapewne pasjonat audio poda też ciekawe rozwiązania stricte ze świata audio. Tak czy inaczej - nawet specjalnie kombinować nie trzeba.
Pozdrawiam!