+/- dobrze podłączone?
"czy ustawionych odcięć" tego niestety nie rozumiem, tak więc jak możesz proszę o wskazanie opcji, jest to mój pierwszy `prawdziwy` zestaw kina.
Wracając do subwoofera hmm, to czyli jak kolumny nie są wygrzane to lepiej poczekać?
Czy różnica może być widoczna, gdyż obecnie basem jestem totalnie rozczarowany.
Odnośnie kwoty, jaką chcę przeznaczyć hmm, chciałbym po prostu, aby bas był słyszalny odpowiednio. Jako limit można uznać kwotę 800 zł, chociaż lubię porządnie wykonany sprzęt (denon bardzo mi się podoba i cieszę się z tego wyboru) przez co jestem otwarty na wszelkie sugestie. Oczywiście nie chcę, aby bas na minimalnym ustawieniu był strasznie mocny po prostu teraz go brakuje. Z góry dzięki za pomoc.
wątek podwieszony ma 1,3k odpowiedzi, postaram się go przeczytać do końca tygodnia następnego, mam nadzieję, że coś tam znajdę. Bo przeprowadziłem jedynie automatyczną kalibrację. Wszystko ustawione przez instalator sprzętu denon, ten podczas pierwszego uruchomienia.
Wątpię, iż to problem akustyczny, zdecydowanie wygląda na to, iż te kolumny są po prostu słabe, bądź też jakieś ustawienie w amplitunerze powoduje ten problem.
Ale jeżeli nie masz suba, to opcję subwoofer powinieneś mieć na OFF i wtedy odcięcie dla LFE powinno być wogóle nieaktywne. Jeżeli masz ustawionego suba na ON i odciąłeś teraz na 120Hz, to się nie dziwię że basu brakuje. To ustawienie jest poprawne jak się ma subwoofer. Do tego masz sporo powyciszane kolumny. Możej je podbić ale zachowując te różnice w dB między nimi.
Ok z tym dB pokombinuje, no ale wg. instrukcji ustawienie Subwoofer Mode, jest niedostępne przy ustawieniu subwoofer na NO, jednak ta druga opcja jak dobrze rozumiem instrukcję, jest widoczna i tak też jest u mnie. Czyli przy subwoofer Yes, mam opcje w tym menu Subwoofer Mode, LPF for LFE, a przy no mam tylko tą drugą.
Krzysku, ostatnio małe przemeblowanie robiłem a później kalibracje, wynik jak na obrazku, lektor z centrala był zagłuszany przez pozostałe kolumny wiec podbiłem go na +5,5 i teraz jest OK, co o tym myślisz, niby tez wyciszyło. Crossover mam na 60Hz ( surr i centr) nie mam jeszcze suba.