panalgsung
New member
Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem Klipsch F-1 (na razie stereo). Do tego chcę kupić amplituner kina domowego. Większość czasu będą go zajmowały filmy i TV, ale bardziej zależy mi na jakości w muzyce (a zwłaszcza rock/metal, np. KoRn, SoaD, Slipknot, Tool, Acid Drinkers, Closterkeller, Illusion, Nirvana, Limp Bizkit, itp. ). Mam pokój 21 m kwadratowych.
Początkowo brałem pod uwagę:
- Yamaha 473 (1270 zł),
- Denon 1713 (1400 zł),
- Pioneer 527 (1150 zł).
Ale teraz myślę też, czy warto dołożyć do czegoś z większą mocą:
- Yamaha 673 (niecałe 1700 zł),
- Pioneer 922 (1600 zł),
- Onkyo 616/608 (1600 zł).
To na czym mi zależy to USB z odtwarzaniem WAV lub FLAC, ewentualnie odtwarzaniem LAN (wolałbym z USB). To będzie duża wygoda - nie trzeba odpalać peceta i nie zależnie co robisz można posłuchać muzyki
(nawet jak ktoś gra na pececie). Szkoda, że Harman Kardon AVR 70 odtwarza z USB tylko MP3 i WMA, a np. 156/158 nawet nic 
W przyszłości planuję oczywiście dokupić jakieś tylne głośniki do filmów i być może subwoofer (chyba, że F1 w filmach będą wystarczające).
1. Czy warto przy Klipsch F1 (100 W, 93 dB, 8 Om) dopłacać do wyższych (mocniejszych) modeli?
2. Który będzie lepszy do tych głośników i muzyki rocka/metalu?
3. Czy może jakieś inne propozycje ampolitunerów?
4. Często łączą klipsche z Onkyo, ale jak wypadną w muzyce?
Początkowo brałem pod uwagę:
- Yamaha 473 (1270 zł),
- Denon 1713 (1400 zł),
- Pioneer 527 (1150 zł).
Ale teraz myślę też, czy warto dołożyć do czegoś z większą mocą:
- Yamaha 673 (niecałe 1700 zł),
- Pioneer 922 (1600 zł),
- Onkyo 616/608 (1600 zł).
To na czym mi zależy to USB z odtwarzaniem WAV lub FLAC, ewentualnie odtwarzaniem LAN (wolałbym z USB). To będzie duża wygoda - nie trzeba odpalać peceta i nie zależnie co robisz można posłuchać muzyki
W przyszłości planuję oczywiście dokupić jakieś tylne głośniki do filmów i być może subwoofer (chyba, że F1 w filmach będą wystarczające).
1. Czy warto przy Klipsch F1 (100 W, 93 dB, 8 Om) dopłacać do wyższych (mocniejszych) modeli?
2. Który będzie lepszy do tych głośników i muzyki rocka/metalu?
3. Czy może jakieś inne propozycje ampolitunerów?
4. Często łączą klipsche z Onkyo, ale jak wypadną w muzyce?
Ostatnia edycja: