Amplituner + głośniki do ok 2000zł

hun19

Member
Witam,
od dość dawna zastanawiam się nad zakupem podstawy do zestawu kina domowego. Na ten moment stanęło na denon avr1713 plus kolumny wharfedale crystal 40 (fronty) z planami rozbudowy do 5.1 w przyszłości. Taki zestaw będzie kosztował ok 2100zł. Na allegro można znaleźć tego denona w zestawie z Jamo s426 (fronty, tyły i centralny). Czy wharfedale warte jest różnicy w cenie?

Wharfdale interesuje mnie bo słuchałem go u znajomego i dźwięk bardzo mi odpowiadał, Jamo nie słuchałem i dlatego pytam.

A może yamaha rx v373 albo onkyo nr414 będą lepsze??

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli chcesz od razu cały zestaw 5.0 to zerknij na Jamo S 506 Hcs 3 lub Taga Harmony TAV-606. Do tego możesz kupić amplituner Denona 1713. To dobry amplituner z automatyczna kalibracją. Chyba, że dołożysz 400-500zł to możesz na początek kupić lepsze fronty. np. JBL Studio 180, Monitor Audio MR4 lub Indiana Line Nota 550 i do tego tańszy amplituner Harman avr 156/158.

hun19

Member
Rozumiem, dzięki. Co do kolumn z wyższej półki, które wymieniłeś pod koniec to też kuszą, ale w sumie zacząłem od rozważań nad zakupem Pioneera vsx323 czy Denona 1312, teraz już doszedłem do 1713 i muszę przystopować bo coraz droższe modele można wybierać bez końca ;)

Pawel piszesz że godny uwagi jest zestaw z Jamo s506 ale za nic nie mogę znaleźć takiego zestau do 2000. Jakoś źle szukam czy muszę zwiększać budżet? ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

hun19

Member
Haha, to może przy następnym amplitunerze za x lat ;). Myślę że pójdę w stronę Monitor Audio, może JBL, ale przy większym budżecie pewnie już udam się do jakiegoś salonu na odsłuchy i wtedy wybiorę. Tak naprawdę odłożyłem temat na kilka miesięcy żeby dozbierać trochę gotówki a na teraz muszę kupić cokolwiek za jak najmniejsze pieniądze na przeczekanie.

Amplituner kupiłem jednak denona 1713 - z tego co poczytałem daje radę, znajomy ma i chwali, a ponadto zdecydowanie podoba mi się jego wygląd.

Maszyna

New member
To ja też może się podłączę - pokój 4,5*4,5 m2, słuchanie audio i oglądanie filmów z telewizora (MKV z DTS). Może z czasem dojdzie bluray/gramofon/konsola. Budżet to maks 2000 i w tej cenie widziałem Yamahę V375 oraz np. TAV-406 v2. Interesuje mnie relacja ceny do jakości - wybrałem telewizor dzięki temu forum :)

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Budżet niestety nie za duży. Z Tagi zerknij jeszcze na TAV-606. Z amplitunerów tanich i dobrze grających polecam Harmana avr156/158. Napisz do forumowicza blackninja może ma coś na wyprzedażach.

Do góry