Amplituner + głosniki 5.1

setunia

New member
Bez reklam
Nie wiem dlaczego, ale wiekszość kupujących kieruje się mediamarketową zasadą jak najlepszy amplituner a za to co zostanie kolumny. Proponuję inne podejście Pioneer 415 lub Yamaha 357 ale za to lepsze kolumny. Wzmaciacza się nie słyszy ale różnicę w brzmieniu kolumn poczujesz na każdych 500PLN Między 1000 a 2000 potrafi być niewyobrażalna.

wjk

New member
witam,
mam krotkie pytanie co do Quadrali Quintas 500 - mam juz niestety stary model z DTS i DD amplitunera Onkyo, model TX-DS484. Czy te głośniki byłyby dobrym wyborem dla niego? z

wjk

New member
witam,
mam krotkie pytanie co do Quadrali Quintas 500 - mam juz niestety stary model z DTS i DD amplitunera Onkyo, model TX-DS484. Czy te głośniki byłyby dobrym wyborem dla niego?
zg

Prince

New member
a ja polecam - posłuchaj AV-701 KODA ... miło cię zaskoczy ich dźwięk (pozytywnie! w tej cenie sensacja!) - miałem przyjemność słuchać przy okazji zakupu swoich AV-702.

raquus

New member
Witam,

Proszę o pomoc w doborze amplitunera + głośniki 5.1 do zestawu SamsungLE40M51+SamsungHD950. Mieszkam w bloku, pomieszczenie ok 30m2, głównie filmy i troche TV(na razie Cyfra w przyszlości może ITI).

Szczerze mówiąc wolałbym małe wiszące głośniczki niż kolumny. Czy żeby mieć DD z TV i z DVD równolegle muszę mieć amplituner? A może darować sobie amplituner i kupić tylko głośniki 5.1? Co np sądzicie o zestawie:
http://www.logitech.pl/local/produkt/22381

wbrew pozorom słyszałem duzo dobreo na jego temat w kontekście kina domowego?

Chciałbym zamknąć się w sumie max. 2000 PLN.

Z góry dziękuję za pomoc a moderatora proszę o wyrozumiałość:)

Pozdrawiam,

Raquus

masaj007

New member
30m2 to sporo i będzie problem żeby nagłośnić to małymi kolumnami. W tej cenie nie ma też dużego wybory małych kolumn bo raczej tylko JBL i Infinity. Może jednak dasz się przekonać do pełnowymiarowych kolumn?

raquus

New member
W zasadzie 24-25m2 ale dosyć nieregularne kształty (pokój z dużym ok. 1,8m przejściem do kuchni).

Co do kolumn to po prostu nie mam miejsca i musiałbym zmieniać cały wystrój.

Czy przy w/w sprzęcie potrzebuję amplitunera czy po prostu szukać głośników - może jakieś sugetie?

Generalnie zależy mi przede wszystkim na Dolby Digital (EX) i DTS.

Czy ze standardowym dekoderem Cyfry+ mogę uzyskąc DD z TV?

Pozdrawiam,

Raquus

Deimos

Banned
raquus napisał:
W zasadzie 24-25m2 ale dosyć nieregularne kształty (pokój z dużym ok. 1,8m przejściem do kuchni).

Co do kolumn to po prostu nie mam miejsca i musiałbym zmieniać cały wystrój.

Czy przy w/w sprzęcie potrzebuję amplitunera czy po prostu szukać głośników - może jakieś sugetie?

Generalnie zależy mi przede wszystkim na Dolby Digital (EX) i DTS.

Czy ze standardowym dekoderem Cyfry+ mogę uzyskąc DD z TV?

Pozdrawiam,

Raquus
Ten zestaw Logitecha Z-5450 nie posiada dekodera Dolby digital EX, EX to dotakowy tylny kanał, tak jak i w DTS ES, a w takim przypadku potrzebny jest zestaw kolumn 6.1 lub tak jak w moim przypadku 7.1 a czekam jeszcze na drugi subwoofer (7.2). Oczywiście potrzebny jest jeszcze dekoder - amplituner, który taki dźwięk zdekoduje na właściwe kanały...

Ostatnia edycja:

masaj007

New member
Jezeli kupisz głośniki aktywne, nie polecam, to nie potrzebujesz amplitunera. W innym wypadku jak JBL czy Infinity potrzebujesz. Nie mogą byc smukłe kolumny jak Ymaha NS-125

Do góry